BLOG

Hırvatistan Aile Ziyareti Vizesi

A -A +
Hırvatistan Aile Ziyareti Vizesi

Hırvatistan’da ikamet eden aile yakınlarınızı ziyaret etmek istiyorsanız, öncelikle Hırvatistan aile ziyareti vizesi almanız gerekecektir. Hırvatistan bir Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Schengen anlaşmasına dahil olmadığı için Schengen vizesi vermemektedir, ancak 22 Temmuz 2014 itibariyle uygulamaya konan karara göre Hırvatistan aile ziyareti vizenizle Schengen bölgesinde serbestçe dolaşabilirsiniz.

Hırvatistan aile ziyareti vizesi, akraba ve aile ziyaretleri için verilen kısa süreli (C tipi) vize kategorisidir. Bu vize ile Hırvatistan’da kalabileceğiniz süre maksimum 90 gündür. Hırvatistan aile ziyareti başvurusunda bulunabilmek için Hırvatistan’da ikamet eden aile yakınlarınızdan birinin şahsen davetiye göndermesi zorunludur. Bu davet yazısı Hırvatistan Konsolosluğu’na hitaben ve şahsen yazılmalı, davetiye sahibinin ıslak imzası bulunmalıdır. Ayrıca, Hırvatistan’da ikamet eden kişinin ikamet ettiği bölgedeki yetkili kurum tarafından onaylanmış olmalıdır. Bunun dışında talep edilen belgeler standart Schengen vize başvurularında talep edilen belgelere benzemektedir. Başvurular konsolosluklar ve yetkili vize merkezleri aracılığıyla yapılmakta, genellikle 15 gün içinde sonuçlanmaktadır.

Hırvatistan aile ziyareti başvurunuz için gerekli olan tüm belgeleri öğrenmek ve başvuru süreci hakkında ayrıntılı bilgi aldıktan sonra işlemlerinizi geciktirmeden başlatmak için Ankara (0312 418 54 19) ve İzmir (0232 332 09 19) ofislerimizden bizi arayarak iletişime geçebilir, dilerseniz ofislerimizi ziyaret ederek alanında tecrübeli ve uzman Re-Vize danışmanlarından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.