BLOG

Hırvatistan Turistik Vize İşlemleri

A -A +
Hırvatistan Turistik Vize İşlemleri

Resmi adıyla Hırvatistan Cumhuriyeti; Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz’in kesişim noktasında bulunan, “Adriyatik’in İncisi” olarak anılmaktadır. Ilık bir iklime sahip olan Hırvatistan, doğal güzellikleri ve doğal parkları ile eşsiz bir Orta Çağ kentidir. 

Genç nüfusun genellikle İngilizce konuşabildiği, yabancılara karşı kibar ve anlayışlı olan halk için “teşekkür ederim” demenin büyük bir önemi vardır. Deniz mahsülleri, zeytinyağı ve sarımsağın bol kullanıldığı geleneksel yemekleri de Türk vatandaşların yabancılık çekmediği bir mutfağa sahiptir. 

Her yıl çok sayıda Türk vatandaşının ziyaret ettiği Hırvatistan, 2013 yılında Avrupa Birliği’ne katıldığından beri Türkiye Cumhuriyetine vize uygulamaya başlamıştır. Dolayısıyla seyahat amacınız ne olursa olsun umuma mahsus bordo pasaport sahibiyseniz Hırvatistan’a seyahat etmeden önce vize almanız gerekmektedir. 

Hırvatistan vizesi, Schengen vizesi ile karıştırılmamalıdır. Schengen vizeniz varsa Hırvatistan’a giriş yapabilirsiniz ancak Hırvatistan vizesi Schengen vizesinden ayrıdır. Ekspres ve normal vize türleri vardır. Ekspres vize ile yapılan başvuru 3 iş günü içerisinde sonuçlanırken normal vize 5 ila 40 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. 

Randevu uygulaması olmayan Hırvatistan Konsolosluğu’ndan bireysel olarak başvuru yapabileceğiniz gibi akredite edilmiş tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Şirketi aracılığı ile de başvuru yapabilirsiniz. Hırvatistan vizesine başvuru yapmak için gerekli olan evraklar arasında İngilizce olarak doldurulmuş başvuru formu en önemli evraktır diyebiliriz. Eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gereken bu evrak amacınıza ve diğer evraklarınızla tutarlılık sağlamalıdır. 

Hırvatistan turistik vizesi için gerekli evrak listesi mesleğinize, yaşınıza ve kalacağınız süreye göre değişiklik göstermekte olup konsolosluk gerekli gördüğü takdirde sizden ek evrak talebinde bulunabilmektedir. Örneğin şirket sahibiyseniz, şirketinizin antetli kağıdına İngilizce ya da Hırvatça yazılmış vize talep dilekçesi, faaliyet belgesi, vergi levha fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, kimlik fotokopisi, banka hesap dökümü, varsa ek gelir belgesi, pasaport, biometrik fotoğraf, transfer ve konaklama rezervasyonu, sağlık sigortası ve vize başvuru formu gibi evraklar hazırlanması gereken evraklardır. 

Daha detaylı bilgi almak ve Hırvatistan vize başvurusu yapmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı olarak alanlarında uzman ve deneyimli danışman kadromuz sizlere gerekli tüm bilgiyi sağlarken vize sürecinizi sizin adınıza yürütür ve böylece işin prosedür kısmına kafa yormak zorunda kalmadan rahat rahat gezinizi planlayabilirsiniz. Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan ofislerimizde yüz yüze görüşebileceğimiz danışmanlarımız size yalnızca vize işlemlerinizde değil aynı zamanda ulaşım, konaklama ve seyahat sağlık sigortası gibi konularda da yardımcı olarak ücretsiz danışmanlık sağlarlar.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.