BLOG

Hırvatistan Vize Uyguluyor Mu?

A -A +
Hırvatistan Vize Uyguluyor Mu?

Adriyatik Denizi’nin kıyısından başlayarak Balkanlara doğru ilerleyen bir yay şeklindeki Hırvatistan; güneyde Bosna-Hersek ve Karadağ, kuzeyde Slovenya ve Macaristan, batıda ise Sırbistan ile komşu olan çok popüler bir ülkedir. Başkenti Zagreb’dir. Özellikle muhteşem plajları, sahil kasabaları, iyi korunmuş tarihi ve zengin kültürüyle her yıl Avrupa’dan ve dünyanın geri kalanından pek çok ziyaretçi çekmektedir. 

Hırvatistan’a ziyaret etmek isteyenlerin aklına takılan ilk soru, “Hırvatistan vize uyguluyor mu?” sorusudur. Biz de bu yazımızda bu konuyu ve bağlantılı noktaları aydınlatmak istedik.

Hırvatistan, 2014 yılından itibaren uygulamaya konan kararla birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ancak belli şartları taşıyan kişiler, 180 gün içinde 90 günü aşmayan ziyaretlerde Hırvatistan’a vizesiz seyahat edebilirler. Bu şartlar şöyle sıralanabilir:

-      İki girişli veya çok girişli geçerli Schengen vizesine sahip olanlar

-      AB ülkelerinden alınan geçerli oturma iznine sahip olanlar

-      Bulgaristan, Güney Kıbrıs ve Romanya vizesi veya oturma iznine sahip olanlar

-      Diplomatik veya hizmete özel (yeşil, siyah ve gri) pasaport sahipleri

Yukarıdaki vizesiz seyahat şartlarını taşımıyorsanız, Hırvatistan seyahatiniz için Hırvatistan vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Hırvatistan vize başvuruları, vize başvuru merkezleri veya aracı kurumlar aracılığıyla kabul edilmektedir. 

Hırvatistan seyahatiniz için vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız, alanında uzman ve tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimize güvenebilirsiniz. Tecrübeli ekibimiz, Hırvatistan vizesi almak için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, tüm işlemleri sizin adınıza yürütüp takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Hırvatistan vizesi hakkında merak ettikleriniz için Ankara veya İzmir ofislerimizle irtibat kurabilir, dilerseniz randevu alarak yüz yüze görüşüp işlemlerinizi başlatabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.