BLOG

Hırvatistan Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
Hırvatistan Vizesi Almanın Püf Noktaları

İngiliz şair Byron’ın “Adriyatik’in incisi” diye bahsettiği, doğal ve tarihi güzellikleriyle başta çevre ülkelerden ve dünyanın geri kalanından pek çok turist ağırlayan Hırvatistan; Sırbistan, Bosna-Hersek, Slovenya, Macaristan ve Karadağ ile komşudur. Hırvatistan’ın başkenti ve en büyük kenti Zagreb’tir. Ülke Dalmaçya, Dubrovnik ve Istirya olmak üzere 3 bölgeye ayrılmıştır. Nüfusu yaklaşık 5 milyondur. 

Hırvatistan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Umuma mahsus (bordo) pasaport dışındaki özel pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Hırvatistan’a vizesiz seyahat edebilirler. Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları, seyahatlerinden önce Hırvatistan Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmalıdır. Hırvatistan, Avrupa Birliği’ne son üye olan ülkelerden biridir. 1 Nisan 2013 tarihinde AB üye devlet statüsünü kazanmıştır. Hırvatistan Schengen Anlaşması’na tabi olmasa da Schengen vizesi ile Hırvatistan’a giriş yapılabilir.

Hırvatistan vize başvurusunda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre başvuru yapacağınız vize türünü doğru belirlemek olacaktır. Örneğin iş seyahati gerçekleştirecekseniz ticari vizeye, arkadaşınızı ziyaret edecekseniz turistik akraba-arkadaş ziyareti vizesine, çalışmıyorsanız buna uygun turistik vize kategorisine başvurmanız gerekecektir. Vize başvurunuzda sizden talep edilen belgeler buna göre değişecek olup eksik-hatalı belgelerle başvuru yapmanız vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına yol açabilir. Unutmayın, sizden talep edilen belgelerin bir amacı da seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğiniz kanaatine ulaşmaktır. Eksik belge ve hatalı beyan gibi nedenlerle bu kanaatin oluşmaması durumunda Hırvatistan’dan vize alma ihtimaliniz azalır. 

Hırvatistan vize başvurunuzda önemli noktalardan bir diğeri, başvuru tarihinizi doğru planlamak olacaktır. Hırvatistan’ın resmî tatilleriyle ülkemizin resmî tatilleri (milli ve dini bayramlar vb.) birbirinden farklı olduğu için başvuru sürecinizde bu durumu dikkate almalısınız. Aksi takdirde vize başvurunuz geç sonuçlanacağı için seyahatinizde sorun yaşamanız muhtemeldir. 

Hırvatistan vize başvurularıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için Ankara veya İzmir ofislerimizle irtibata geçerek alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize danışmanlarıyla iletişim kurabilir, dilerseniz randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. Hırvatistan vizenizde sorun yaşamamak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nı tercih edin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.