BLOG

Hollanda Aile Akraba Ziyareti İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

A -A +
Hollanda Aile Akraba Ziyareti İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Avrupa’daki topraklarının yanı sıra Karayipler’de de üç tane adası bulunan Hollanda, kendine özgü havası ile tüm turistlerin ve gezginlerin uğrak yerlerinden biri olmuştur. Ülkeye pek çok vize çeşidi ile gidilebileceği gibi aile ve akraba ziyareti vizesi ile de gitmek mümkündür. Yaklaşık 450.000 Türk vatandaşının yaşadığı Hollanda’ya gidecek olan Türkiye vatandaşlarından yeşil, gri, siyah pasaport sahipleri 90 güne kadar konaklamalı ziyaretlerinde vize uygulamasından muaf tutulurken, bordo pasaport sahibi olanlar vizeye tabidir. Peki Hollanda aile akraba ziyareti için gerekli olan evraklar nelerdir?

Aile Birleşimi Vizesi Prosedürleri

Hollanda Aile Birleşimi Vizesi başvurusu halihazırda Hollanda’da bulunan eş tarafından Hollanda göç ofisi END kurumuna yapılmaktadır. Hollanda’da ikamet eden eşin gelir durumu büyük önem teşkil etmektedir. Eşin halihazırda 1 yıllık iş sözleşmesi olması ve en az asgari ücret tutarında aylık gelire sahip olması beklenir. İş sözleşmesinin mutlaka başvuru evrakları arasında olması gerekmektedir. Aile birleşimi vizesine başvuru için 21 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Vize başvuru sürecinde konsolosluk yetkililerinin düzenlediği mülakata katılmanız gerekecektir. Burada evliliğin gerçek temellere dayandığının kanıtlanması önemlidir.

Hollanda aile ziyareti vizesi için yapacağınız başvuruda 10 yıldan eski olamayan, dönüş tarihinden itibaren 3 ay geçerliliği olan ve yan yana en az 2 boş sayfası bulunan pasaport, başvuru sahibi tarafından eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş Schengen vize başvuru formu, 2 adet biyometrik fotoğraf, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi, başvuran kişinin bağlı olduğu kurum tarafından ıslak imza ve kaşe ile hazırlanmış son 3 aylık maaş bordroları, ayrıca başvuran kişinin adına varsa araç ruhsatı, tapu, kredi kartı ekstreleri, vize talebini belirten dilekçe gerekli olan evraklardır. Ayrıca mesleğinize göre değişen birkaç evrak daha hazırlamanız ve konsolosluk gerekli gördüğü takdirde başka evraklar hazırlamanız gerekebilmektedir. Diğer vize kategorileri için yapacağınız başvurularda talep edilen evraklar benzerlik göstermekle birlikte bazı farklılıklar söz konusudur. Bu konuda en doğru bilgiyi uzman danışmanlarımızdan temin edebilirsiniz.

Vize işlemlerinizin hızlı sürede olumlu bir şekilde sonuçlanması ve maddi-manevi kayıpların önüne geçilmesi için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.