BLOG

Hollanda Aile Birleşimi Vizesi İçin Yapılması Gerekenler

A -A +
Hollanda Aile Birleşimi Vizesi İçin Yapılması Gerekenler

Avrupa’daki topraklarının yanı sıra Karayipler’de de üç tane adası bulunan Hollanda, Avrupa’nın en büyük limanlarından birine sahiptir. Kendine has dokusu ile dünyanın geri kalanını büyüleyen Hollanda, çeşitli sebeplerle ziyaret edilen bir ülkedir. Türkiye’den her yıl yaklaşık 50.000 turisti ağırlayan Hollanda, Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biri olduğu için seyahat amacınıza göre bir vize türü seçmelisiniz. Hollanda aile birleşimi vizesi bunlardan sadece bir tanesidir.

Hollanda’yı ziyaret amacınız, kalacağınız süre ve çalışma durumunuza göre değişiklik gösteren vize kategorilerinden sizin için uygun olanı seçip, belgeler ona göre hazırlanmalıdır. Sık sık değişen vize prosedürlerini yakından takip etmeniz vize onayı almanızda kritik bir rol oynar. Doğru kategoriden, doğru evraklarla ve eksiksiz bilgilerle başvuru yapmadığınız takdirde vize başvurunuzun onaylanması pek mümkün değildir.

Hollanda Aile Birleşimi Vizesi Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Hollanda aile birleşimi vizesi, Hollanda’da ikamet eden bir kişiyle evlenen T.C. vatandaşlarının Hollanda’dan oturma izni almak için başvurmaları gereken uzun süreli bir vize türüdür. Bu vize aynı zamanda D tipi kategorisindedir. Uzun süreli vize olduğu için başvuru süreci turistik vb. diğer vize prosedürlerine nazaran daha uzun sürmekte, talep edilen evraklar değişiklik göstermektedir. Yapılacak olan ilk başvuru, Hollanda’da ikamet eden eş tarafından Hollanda’nın göç ofisi olan END kurumuna yapılmaktadır. Hollanda’daki eşin bir yıllık somut iş sözleşmesi, gelirini belgeleyen evrakları vs. diğer gerekli evraklar END tarafından değerlendirilir. Ve bu inceleme süreci 2-3 ay alabilmektedir.

Hollanda Schengen Vizesi

Hollanda, Avrupa Birliği üyesi olan bir ülkedir. Bu sebepten dolayı da doğal olarak Schengen protokolüne dahildir. Schengen protokolü, tek bir vize ile AB dahilindeki sayısız ülkeyi dolaşmanıza imkan sağlayan uluslararası bir vize protokolüdür. Yani yapacağınız her türlü vize başvurularında öncelikle Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır.

Hollanda aile birleşimi vize türüne başvuru yapmak ve daha detaylı bilgi almak için talep formunu doldurabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.