BLOG

Hollanda Çalışma Vizesi İçin Ne Kadar Süre Beklerim?

A -A +
Hollanda Çalışma Vizesi İçin Ne Kadar Süre Beklerim?

Avrupa’nın en çok ziyaret alan ülkelerinden biri olan Hollanda’da 90 günden fazla kalma niyetiniz varsa, oturma izni MVV veya Geçici İkamet Vizesi almanız gerekir. Bu başvurular Hollanda’dan ya da Türkiye’den yapılabilmektedir. Başvurular Türkiye’de yer alan Hollanda büyükelçiliği veya başkonsolosluklarına yapılmaktadır. Hollanda çalışma vizesi alabilmek için aşağıdaki şu kriterlerden birine göre başvuru yapabilirsiniz, oturum izninin kapsadığı başka kriterler de mevcut fakat konu bütünlüğü açısından bunlara yer vermiyoruz:

-Serbest iş
-Ücretli iş
-Stajyer çalışan (ücretli)
-Aupair olarak çalışma

Hollanda vizesi, Schengen sınırları dahilinde alınan bir vize olduğundan dolayı bu ülkeden alacağınız vize, Schengen Bölgesi içinde yer alan Avrupa ülkelerini de kapsamaktadır. Dolayısıyla bu vizeyle 26 ülkeye giriş hakkına sahip olursunuz. 

Hollanda Vize İşlemleri

Çalışma vizesi alabilmenin iki yolu var; biri gidecek kişinin başvurusuyla başlatılacak süreç diğeri de Hollanda’da yaşayan, çalışan bir kişi veya kurumun davetiyle başlatılacak olan süreç.

İlk durumda Türkiye’den Hollanda’ya gidip çalışmak isteyen bir kişinin Türkiye’deki Hollanda başkonsolosluklarına yapacağı bir başvuru söz konusudur. Hollanda’da bu şekilde oturum izni almak isteyen kişiler ülkede kalma amaçlarına bağlı olarak farklı belgeler ibraz edebilirler. Bu prosedürleri yerine getiren kişinin evrakları konsolosluk yetkilileri tarafından Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Bakanlığı’na bildirilir. Başvuruların sonuçlanma süresi ortalama 3 aydır. 

İkinci durumda ise Hollanda’da davet eden kişi yani oturum izni isteyen kişiye referans olan kişi veya kurum, MVV başvurusunu Hollanda Adalet Bakanlığı’na bağlı olan Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesi’ne yaparak başvuru sürecini başlatmış olur. Göçmen ve Vatandaşlık Dairesi başvurunun doğru şekilde yapılıp yapılmadığını, daveti yapan kişinin koşullarının yeterli olup olmadığını inceler. Beklenen kriterler yerine getirildiği takdirde yerine başvuru yapılan kişi Hollanda’da çalışma ve oturma izni kazanır.

Profesyonel Yardım Alın

Hollanda da tüm diğer ülkeler gibi vize süreçlerini titizlikle ele alan bir ülke ve sizden istenen evrakların eksiksiz olmasına büyük önem veriyor. Vize politikaları da çevresel, politik faktörlere göre kolayca değişkenlik gösterebiliyor. Sürecin başarılı geçebilmesi için aktif takip şart oluyor. 

Eğer bu stresli süreci tek başınıza üstlenmek istemiyorsanız profesyonel vize danışmanlığı hizmeti alabilirsiniz. Bu hizmeti veren kuruluşlar vize başvurularınızı sizin yerinize üstlenir ve başvurularınızın olumlu sonuçlanmasını garanti ederler. 

Eğer hizmetlerimizden faydalanmak istiyorsanız Re-Vize Danışmanlık’a ulaştırmak için online randevu formunu doldurun.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.