BLOG

Hollanda Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Hollanda Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda’da bir iş yerinde çalışmak, bir işletme kurmak ve dolayısıyla oturma izni mi almak istiyorsunuz? Bu konuda neler yapabileceğinizi bu yazımızda derledik.

Hollanda, Batı Avrupa’nın gözde ülkelerinden bir olmasının yanı sıra, ekonomisi ve takdir edilen eğitim sistemi sayesinde ticari ve akademik anlamda en çok ziyaret edilen destinasyonlardan bir tanesidir. 

Hollanda çalışma vizesi, Uzun süreli (D tipi) vize kategorisinde bulunduğundan dolayı başvuru süreci turistik vb. diğer vize prosedürlerine kıyasla daha uzun sürmekte, daha yoğun incelemelere tabi tutulmaktadır. 

Hollanda’dan çalışma vizesi için önce Hollanda’da aktif şekilde faaliyet gösteren, çalışacağınız firmanın Hollanda’nın resmi göç ofisi olan END’ye başvuruda bulunması gerekmektedir. Burada üzerinde durulabilecek iki farklı yöntem vardır: Doğrudan END’ye müracaat edildikten sonra evraklar END tarafından konsolosluğa gönderilebilir veya doğrudan konsolosluğa başvurulduktan sonra evraklar konsolosluk tarafından onay için END’ye iletilebilir.

Vize başvurunuzdaki en önemli kıstas, çalışacağınız firmanın veya işinizin niteliğinin Hollanda devletinin belirlediği somut iş kriterlerinin karşılanmasıdır. Bu kriterler dolayısıyla, her iş başvurusu kabul edilmemektedir. Bu kriterlerin yanı sıra ilgili şirketin yıllık gelir beyanı ve davet koşulları (örn. yıllık ciro sınırı) gibi noktalar da başvurunun onaylanması açısından çok önemlidir. Çalışma izni başvurusu kapsamında firma tarafından gönderilecek ve bireysel iletilecek belgeler farklılık göstermekte olup bu belgeler çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Örneğin, başvuru sahipleri mesleki yeterliliklerini gösteren sertifika, diploma vs. belgeleri iletmelidir. İletilecek evraklar tercüme edilmek zorundadır. Başvuru kapsamında dil şartı aranmamaktadır. İşlemler genelde 3 ay içerisinde sonuçlansa da acil durumlarda ekspres başvuru da yapılabilmektedir. Bu başvuru kapsamında ödeyeceğiniz harç ücreti daha fazla olacaktır.

Hollanda çalışma vizesi başvurularınızda profesyonel yardım almak, maddiyat ve zaman kaybı yaşamadan işlemlerinizin sorunsuz bir şekilde halledilmesi açısından çok önemlidir. Bu işlemleriniz hakkında profesyonel vize danışmanlarımızla yüz yüze görüşerek sorularınıza yanıt bulmak için Ankara ve İzmir ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.