BLOG

Hollanda'da Ziyaret Etmeniz Gereken 5 Önemli Yer

A -A +
Hollanda'da Ziyaret Etmeniz Gereken 5 Önemli Yer

Hollanda’ya gitmek yıllardır yurt dışına seyahat için en ilgi çekici fikirlerden biri. Bu ülke her yıl on binlerce insanı ziyaretçi olarak ağırlıyor. Amsterdam, Rotterdam gibi büyük kentleri; eğlence dünyası ve zengin, özgürlükçü sosyal yaşantısıyla bilinirken, “dünyanın en düz ülkesi” Hollanda’nın kırsal bölgeleri de pek çok kişi için görülmeye değer yerler arasında bulunuyor. Ayrıca Hollanda, yüzyılları aşkın bir bahçecilik geleneğinin de mirasçısı, ülke bu tür dikkatle tasarlanan ve özenle korunan birçok bahçeye, villaya sahip. 

Ortaçağ dönemiyle ilgileniyorsanız da Hollanda, gidilesi bir yer olacaktır. Bu dönemden kalma pek çok bina, kale, ziyaret edilmeyi bekliyorlar. Hollanda vizesi Schengen vizelerinden biri olduğu için gezinizi yalnızca Hollanda ile sınırlamak zorunda değilsiniz. Hollanda’dan alacağınız vize ile 25 diğer Schengen ülkesine de giriş hakkına sahip oluyorsunuz.

Buralara Gitmezseniz Olmaz!

Bu yazımızda bu ülkede “görmeden olmaz” denilebilecek 5 önemli yeri sizlere tanıtmak istiyoruz.

1) Keukenhof

Laleler, bahçeler dediğimiz için önce buradan başlıyoruz. Keukenhof pek çok kişi tarafından “Avrupa’nın Bahçesi” olarak adlandırılan kamuya açık bir bahçe. Hollanda’daki Lisse şehrinin dış mahallelerinde yer almaktadır. Dünyadaki en büyük kamu kullanımına açık bahçedir. Nisan ve Mayıs aylarında 700’ün üstünde lale çeşidi bu devasa bahçede sergilenir. 

2) Rijksmuseum (Hollanda Ulusal Müzesi)

Bu müze Hollanda’nın en popüler kenti Amsterdam’da, buradaki diğer müzelerle birlikte Müze Meydanı’nda yer alıyor. Rijksmuseum açıldığı tarih olan 1809 yılından bu yana nadir sanat eserlerini bünyesinde topluyor ve sergiliyor. Sanat, tarih ve kültür meraklıları için birebir. 

3) Kinderdijk Yel Değirmenleri

Hollanda toplumunun tarımsal becerisini ve toprağı yönetme kabiliyetinin adeta bir simgesi haline gelmiş olan bu ikonik yel değirmenleri Rotterdam ve Dodrecht arasından geçen Noord Nehri kıyıları üzerinde yer alır. Yel Değirmenleri’nin bulunduğu bölge UNESCO Dünya Kültür Mirası Siteleri’nden biri olarak kabul edilmektedir. 

4) Tarihi Valkenburg Bölgesi

Eski tarih meraklısı olanlar, Hollanda’nın Ortaçağ dönemini merak edenler için gidilmesi gereken bir yer burası. Aynı zamanda sık kullanılan bir tatil beldesi de olan burada çok sayıda Ortaçağ’dan kalma kaleler, yıkıntılar, binalar mevcuttur. 

5) De Haar Kalesi

Bir kale daha. Üstelik bu, Hollanda sınırları içerisinde yer alan en büyük kale. Hollandalı ünlü mimar P.J.H. Cuypars tarafından tasarlanmış olan bu yapı, Hollanda’nın en büyük kentlerinden biri olan Utrecht’te yer alıyor. Kalenin içerisinde de eski zamanlardan kalma antika pek çok eşya da sergilenmektedir. 

Vize İşlemleriniz İçin Yardım Alın

Vize başvuru süreci, yurt dışına gitmek söz konusu olduğunda en dikkatli yaklaşılması gereken noktadır. Bu süreçlerde eksik kalan en ufak belge, yapılacak en ufak bir hata olumsuz bir vize başvurusuyla sonuçlanabilmektedir. Olumsuz başvurular, sonraki vize başvurularınızı da kötü etkilemektedir.  Hollanda vize işlemleriniz için Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilir ve profesyonel vize danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Bunu sitemizdeki online randevu formunu doldurarak yapabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.