BLOG

Hollanda Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Hollanda Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda’da üniversite veya yüksek lisans eğitimi almayı mı düşünüyorsunuz? Dil eğitimi için veya Erasmus+ gibi değişim programlarıyla Hollanda’ya gitmeyi mi planlıyorsunuz? 

Hollanda eğitim vizesine kimler başvurabilir?

Eğer Hollanda’ya yukarıda saydığımız nedenlerle veya başka fırsatlar için eğitim amaçlı seyahat etmeyi düşünüyorsanız ve seyahatiniz 90 günden uzun sürecekse Hollanda eğitim vizesi denen vize kategorisine başvurmanız gerekecektir. Hollanda eğitim vizesi, 90 günden uzun süreyle konaklama imkânı (oturum izni) sağlaması itibariyle D tipi vize kategorisindedir. Ayrıca, Hollanda Schengen Birliği’ne taraf ülkelerden biri olduğu için alacağınız eğitim vizesi Schengen vizesi olacak, böylece 26 Schengen ülkesi arasında serbestçe dolaşabileceksiniz.

Vize başvuru süreci nasıl işliyor?

Hollanda eğitim vizesi başvuru prosedürleri, eğitim düzeyine ve kategorisine göre değişir. Tüm başvurularda yetkili onay makamı, Hollanda’nın resmi göç bürosu olan END kurumudur. Örneğin orta öğretim düzeyindeki eğitim vizesi başvurularında evraklar END’ye gönderildikten sonra kurum tarafından verilen bir dosya numarasıyla Türkiye’den başvuru talep edilir. Orta öğretim düzeyindeki eğitim vizelerinde ailelerin çocuklarına eşlik etmesine izin verilir. Bu ayrıntılı prosedürlerin tamamlanabilmesi için başvuru 3-4 ay önceden başlatılmalıdır.

Üniversite düzeyinde ve dil okulu amaçlı eğitim vizesi başvurularında ise okuldan alınacak kabul-kayıt belgesiyle Türkiye’den müracaat edilir. Hollanda Konsolosluğu’na iletilen evraklar, konsolosluk tarafından END kurumuna iletilir ve vize END onayı üzerine verilir. Bu başvurulardan önce okul eğitim ücretinin en az yarısının yatırılmış olmasına dikkat ediniz. Hollanda bloke hesap zorunluluğu getirmese de maddi yeterliliğinizi belgelemenizi talep edecektir. Bu noktada Hollanda’daki masraflarınızı karşılayacak maddi güce sahip olduğunu kanıtlayan belgeleri bir taahhütname ile birlikte sunmanız önemlidir.

Vize başvurunuzda dikkat etmeniz gereken noktalar

Hollanda eğitim vizesi için başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri, motivasyonunuzu açıkladığınız motivasyon mektubudur. Örneğin dil kursu için Hollanda’ya gitmek istiyorsanız, Hollanda’da dil eğitimi almayı neden tercih ettiğinizi, bunun kariyeriniz ve gelişiminiz açısından size sağlayacağı katkıları vs. net ve doğru bir şekilde açıklamanız büyük önem taşır. Bu noktada Hollanda Konsolosluğu nezdinde olumlu bir görüş oluşmalıdır, başka bir deyişle konsolosluk, Hollanda’da eğitim alma motivasyonunuz konusunda taşıdığınız ciddiyete ve seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğinize ikna olmalıdır.

Hollanda eğitim vizesi başvuruları, uzun süreli oturum izni sağladığı için kısa süreli (örn. turistik Hollanda vizesi, aile-akraba ziyareti vizesi vb.) vizelere nazaran daha karmaşık prosedürlere tabidir. Bu nedenle, başvuru sürecinin titizlikle ve profesyonel bir anlayışla yürütülmesi çok önemli olup profesyonel danışmanlık hizmeti almanız en başta sizin için faydalı olacaktır. 

Uzun süreli Hollanda eğitim vizesi başvurunuzu tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarımız gerekli tüm evraklar ve işleyiş hakkında sizi bilgilendirecek, tüm işlemleri adınıza takip edip hızla sonuçlandırmak için gereken tüm çabayı göstereceklerdir. Hollanda vize başvurunuzu zaman kaybetmeden başlatmak için bizimle Ankara ve İzmir ofislerimizden irtibata geçebilir, dilerseniz tecrübeli danışmanlarımızdan randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz.

İşlemlerinizi sorun yaşamadan sonuçlandırmak için Re-Vize’yi tercih edin.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.