BLOG

Hollanda Remigrant Vizesi Nedir?

A -A +
Hollanda Remigrant Vizesi Nedir?

Hollanda vizesinin türleri, vize talebinin nedenine ve kişilerin maddi durumuna göre farklı kategorilerde değerlendirilmektedir. Çalışma vizesi, öğrenci vizesi, aile birleşimi vizesi bunlardan birkaçıdır ve tüm bu farklı vize türleri, Hollanda vize işlemlerinde geçilmesi gereken prosedürleri farklılaştırmaktadır. Hollanda remigrant vizesi de bu farklı vize kategorilerinden biridir. Hatta diğer vize türlerine göre de farklı bir konumda yer alır. Remigrant vizesi daha önceden Hollanda yasalarına uygun bir biçimde belli bir süre bu ülkede çalıştıktan sonra ülkelerine dönen kişilerin, Hollanda’ya yeniden gidebilmek için başvurdukları vize türüdür. Erken emeklilik vizesi olarak da adlandırılan bu vizenin adı “remigrant”, Türkçe’ye “geri dönüş” olarak çevrilebilir.

Hollanda remigrant vizesi, süresi dolan oturma izinlerini ilgilendiren bir vize türüdür. Vize ile ilgili herhangi bir süre kısıtlaması bulunmamaktadır. Yani süresi bitmiş oturum izninizin üzerinden seneler geçmiş olsa da bu vize tipiyle tekrar oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz.

Remigrant Vizesi Başvuru Süreci

Bu vizeye başvuruda bulunmak isteyen kişiler Hollanda Başkonsolosluğu’nun resmi sitesine giderek oradaki online randevu formunu doldurarak başvuru süreçlerini başlatmalıdır. Pasaport geçerliliği ve yaşı üzerine diğer Schengen ülkelerine benzer bir standart uygulanmaktadır. Pasaportlarınızın en fazla 10 yıllık olmaları gerekmekte ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için en az 2 adet boş sayfasının olması gerekmektedir. Bunun dışında, bu vizeler için pasaportunuzun geçerlilik süresinin en az 5 yıl olması alt sınır kabul edilmektedir. Eğer daha az bir geçerliliği olan pasaportunuz varsa pasaportunuzun geçerlilik süresi kadar vize alabilirsiniz. 

Konsolosluklar doğrudan bireysel başvuru taleplerini kabul etmemektedirler. Bunun için Hollanda Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği vize danışmanlık merkezleriyle irtibata geçip onlar aracılığıyla başvurunuzu gerçekleştirmelisiniz. Re-Vize Danışmanlık da bu başvuru sürecinde size danışmanlık edebilecek, resmi olarak akredite edilmiş vize danışmanlık merkezlerinden biridir.

Başvuru için aldığınız randevu tarihine, saatine sadık kalarak tam vaktinde konsolosluk binasında hazır olmanız gereklidir. Her vize başvurusunda olduğu gibi en çok dikkat etmeniz gereken nokta konsolosluk yetkililerine ibraz edeceğiniz belgelerin eksiksiz, hatasız, çelişkisiz olduğuna dikkat etmektir. Bu vizelerin başvurularını, ziyaret tarihinizden en az 6 ay önce, en fazla 15 gün önce yapmanız önerilir.

Vize süreçlerinizde sorun yaşamamak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilir ve ihtiyacınız olan desteği en güvenilir şekilde alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.