BLOG

Hollanda Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

A -A +
Hollanda Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

Avrupa’nın en çok ziyaretçi çeken ülkelerinden biri olan Hollanda’ya gitmek, beraberinde cazip avantajlarla birlikte geliyor. Bilindiği üzere Hollanda, Schengen bölgesi içerisinde yer alan bir ülke ve Hollanda vizesi de -diğer 25 Schengen ülkesinden alacağınız vizeler gibi- tüm bu bölge içinde serbest dolaşım hakkı sağlıyor. Hollanda Schengen vizesi için Türkiye’de bulunan Hollanda başkonsolosluğu veya büyükelçiliklerine, ya da bu resmi kurumlar tarafından yetkilendirilmiş özel kuruluşlara başvurmanız gerekmektedir. 

Schengen Vizesi

Schengen vizesi, bu anlaşmaya dahil olan ülkelerin herhangi birinden alınabilir. Avrupa Serbest Ticaret Birliği’nin (EFTA) yönetmeliği uyarınca alan kişiye bu bölgedeki ülkelerde serbest dolaşım hakkı verilir. Her ülkenin Schengen vizesi kriter ve prosedürleri bu ülkelerin vize politikaları ve başvuran kişilerin durumlarına göre değişkenlik göstermektedir. 

Kısa süreli (C Tipi) Schengen vizeleri, 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde, 90 günü aşmamak kaidesiyle sahiplerine konaklama ve diğer Schengen ülkelerine giriş hakkı sağlar.

Hollanda Vize İşlemleri

Hollanda Konsolosluğu, Schengen vizesi için şahsi vize başvurularını kabul etmemektedir. Bu demek oluyor ki vize işlemlerini başlatmak için, Hollanda Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize danışmanlık merkezleri ile turizm/seyahat acentaları aracılığıyla başvuru yapmanız gerekiyor. Ayrıca ikamet ettiğiniz bölgenin hangi Hollanda konsolosluğunun hizmet alanına girdiğini de öğrenmelisiniz. 

Diğer Schengen ülkelerinin vize başvurularında talep ettiği gibi pasaportunuz en fazla 10 yıllık olmalı ve vize basımı için en az 2 adet boş sayfa içermelidir. Ayrıca Hollanda ziyaretinizin sona erdiği tarihten en az 3 ay sonrasına kadar da geçerli olmalıdır. 

Hollanda vizesine başvuruda bulunan kişiler, vize işlemlerinin tamamlanabilmesi için Hollanda Konsolosluğu Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System - VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmak zorundadırlar. Buna Biyometri İşlemi adı verilmektedir. Parmak izi tarama işlemi olarak da adlandırılan biyometri işlemi, diğer pek çok Schengen ülkesinde de yaptırılmaktadır. Bu işlemin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için parmak izinizin alınmasını engelleyebilecek kesik veya hasarların olmaması gerekiyor. 

Hollanda vizesi başvuruları takriben 7 ila 15 gün arasında sonuçlanır. Burada dikkat edilmesi gereken, resmi tatiller veya konsolosluğun çalışma takvimi gibi durumlar bu sürenin uzamasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla başvurularınızı bu tarihlere göre yapmanızda fayda var. 

Profesyonel Yardım Alın

Yurt dışı seyahatinin en sevilmeyen tarafı vize başvuru süreçleridir. Bu zamanlar pek çok insan için stresli ve yorucu hale gelebilir. Ülkelerin vize politikaları çevresel, küresel faktörlere son derece duyarlıdır ve gerekli prosedürler bir gün içerisinde bile değişkenlik gösterebilmektedir. Bu süreçte yapacağınız en ufak hata, eksik vereceğiniz her tür belge vize başvurunuzun iptaline sebep olabilir. 

Buna itiraz etme ve başvurunuzu yenileme hakkınız bulunmasına karşın unutmayın ki iptal edilen vize başvuruları sonraki vize başvurularınızı olumsuz etkileyecektir. Bunun yerine profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bu hizmetin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız bize, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilirsiniz. 

Bunu sitemizdeki online randevu formunu doldurarak yapabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.