BLOG

Hollanda Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

A -A +
Hollanda Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Avrupa’daki topraklarının yanı sıra Karayipler’de de üç tane adası bulunan Hollanda, Avrupa’nın en büyük limanlarından birine sahiptir. Türkiye’den her yıl yaklaşık 50.000 turisti ağırlayan Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkinin tarihi 17. yüzyıla kadar gitmektedir. 

Yaklaşık 450.000 Türk vatandaşının yaşadığı Hollanda’ya gidecek olan Türkiye vatandaşlarından Hizmet (Yeşil), Hususi (Gri), Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 90 güne kadar konaklamalı ziyaretlerinde vize uygulamasından muaf tutulurken, Umumi (Bordo) pasaport sahibi olanlar vizeye tabidir. 

Hollanda’yı ziyaret amacınız, kalacağınız süre ve mesleğinize göre değişiklik gösteren vize kategorilerinden sizin için uygun olan kategori hazırlamanız gereken evrak listesini de belirlemektedir. Sık sık değişen vize prosedürlerini yakından takip etmeniz vize onayı almanızda kritik bir rol oynar. Doğru kategoriden, doğru evraklarla ve eksiksiz bilgilerle başvuru yapmadığınız takdirde vize başvurunuzun onaylanması pek mümkün değildir. 

Hollanda Turistik Vizesi, Ticari Vizesi, Transit Vizesi, Aile Ziyareti ve Aile Birleşimi Vizesi gibi kategorileri bulunan Schengen Hollanda Vizesi türlerinden amacınıza uygun olanı seçiniz. Örneğin; başka bir ülkeye seyahat ederken yolunuz Hollanda’dan geçecekse, aktarma yaparken uğrayacaksanız vb. durumlarda Hollanda Transit Vizesi almanız gerekmektedir. Bu vize türü için hazırlamanız gereken evraklar; eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu, 10 yıldan eski olmayan ve dönüş tarihinden sonra 6 ay daha geçerli olacak olan, iki adet boş sayfası bulunan pasaportunuz, kimlik fotokopiniz, seyahat sağlık sigortanız, uçak biletiniz, 2 adet biyometrik fotoğrafınız, Hollanda konsolosluğuna hitaben yazılmış vize dilekçeniz, gideceğiniz ülkeye ait oturma müsaadesi veya vizenin pasaportta ki ilgili sayfanın fotokopisi veya gideceğiniz ülkeye giriş izni veren belgeler başvuru dosyanızda bulunmalıdır. 

Hollanda Aile Ziyareti Vizesi için yapacağınız başvuruda ise; yine 10 yıldan eski olamayan, dönüş tarihinden itibaren 3 ay geçerliliği olan ve yan yana en az 2 boş sayfası bulunan pasaport, başvuru sahibi tarafından eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş Schengen vize başvuru formu, 2 adet biyometrik fotoğraf, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi, başvuran kişinin bağlı olduğu kurum tarafından ıslak imza ve kaşe ile hazırlanmış son 3 aylık maaş bordroları, ayrıca başvuran kişinin adına varsa araç ruhsatı, tapu, kredi kartı ekstreleri, vize talebini belirten dilekçe gerekli olan evraklardır. Ayrıca mesleğinize göre değişen birkaç evrak daha hazırlamanız ve konsolosluk gerekli gördüğü takdirde başka evraklar hazırlamanız gerekebilmektedir. Diğer vize kategorileri için yapacağınız başvurularda talep edilen evraklar benzerlik göstermekle birlikte bazı farklılıklar söz konusudur. Bu konuda en doğru bilgiyi uzman danışmanlarımızdan temin edebilirsiniz.

Sorunsuz Hollanda Vizesi almak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile çalışabilir ve herhangi bir maddi, manevi ve zaman kaybı riskini minimuma düşürebilirsiniz. Vize işlemleri için aklınıza takılan bütün sorular veya ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, İzmir ve Ankara’daki ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Alanlarında uzman ve deneyimli danışmanlarımızla birebir görüşmek için bizden randevu alınız.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.