BLOG

Hollanda Vizesi İçin Nereden Başvuru Yapabilirim?

A -A +
Hollanda Vizesi İçin Nereden Başvuru Yapabilirim?

Avrupa Birliği’nin en gözde turistik destinasyonlarından biri olan Hollanda, her yıl binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarafından turistik amaçlarla seyahat edilmektedir. Hollanda, Batı Avrupa’nın gözdesi olmanın yanı sıra tüm dünyadan milyonlarca turist tarafından tercih edilmekte, güçlü ekonomisi ve sağlam eğitim sistemi sayesinde ticari ve akademik anlamda da yoğun talep görmektedir. Schengen Birliğine taraf olması itibariyle ülkemizden Hollanda’ya seyahat edecek olan bordo  pasaport sahiplerinin Hollanda Konsolosluğu’na turistik Schengen vize başvurusunda bulunmaları gerekir.

Hollanda Vize Başvuruları

Vize başvuru sürecinde Hollanda’ya gidecek olan kişiler tarafından başvurularda dikkat edilmesi gereken önemli konulardan bir tanesi, vize işlemini gerçekleştirmek için başvuru sürecinde ihtiyaç duyulan belgelerin en az bir ay öncesinden hazırlanmasıdır. Gerekli belgelerin ve pasaportun dikkatli bir şekilde hazırlanması, başvuru sürecinin ilerleyişinde büyük kolaylık sağlayacaktır.

Hollanda vize başvuruları, Hollanda Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen kurumlar aracılığıyla yapılmakta olup başvurular genellikle 5-15 gün içinde sonuçlanmaktadır. Hollanda, Schengen Birliği’ne taraf ülkelerden biri olduğundan dolayı, Hollanda Turistik vizesi de Schengen vizesi kategorisinde değerlendirilmektedir. Bu nedenle bu vize başvurusu için gerekli evrakların hepsi Schengen vizesi için gerekli olan evraklarla aynı standartlara tabidir.

Davetiye İle Hollanda'ya Gitmek

Davetiye gerektiren Hollanda vizeleri, birkaç farklı türdedir. Bunlardan birincisi, aile ziyaretleri için gereken davetiyedir. Bu vize davetiyesi; Hollanda’da ziyaret etmek istediğiniz, Hollanda oturma iznine sahip veya Hollanda vatandaşı yakınınız tarafından yazılan bir davetiye olup aranızdaki aile bağını gösteren tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiyle birlikte ibraz edilmelidir. Hollanda’dan davetiye ile vize alabileceğiniz ikinci durum ise iş görüşmesi, ticari fuarlar, organizasyonlar gibi firma davetiyesi gerektiren vize kategorisidir. Bu vize başvurusu için sizi davet eden firmanın ve o firma bünyesinde davetiyeyi ileten kişinin iş ve kimlik bilgilerini gösteren bir davetiye hazırlanmalıdır. Hollanda’da çalışma izni başvurularında da bu davetiye talep edilmektedir. Vize davetiyesi gerektiren üçüncü durum ise aile birleşimi vize başvurularıdır. Bu başvurularda vize davetiyesi, Hollanda’da yasal olarak ikamet eden eş tarafından kaleme alınmalıdır.

Hollanda vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.