BLOG

Hollanda'da İş Buldum, Nasıl Vize Alabilirim?

A -A +
Hollanda'da İş Buldum, Nasıl Vize Alabilirim?

Kuzey Avrupa’da bulunan ve gerek sosyal haklar gerek de maddi refah açısından diğer Avrupa ülkelerinden bir kaç adım ileride olan Hollanda, parlak kariyer hedefleyen pek çok kişinin yaşamak istediği ülkelerden biridir. “Hollanda’da iş buldum, nasıl vize alabilirim?” diye soruyorsanız bu yazımızı dikkatlice okumanızda fayda var fakat öncelikle gelin, sizlere Hollanda’nın nasıl bir ülke olduğundan biraz bahsedelim.


Doğal yaşamın kıymetinin bilindiği bir ülke olan Hollanda’da toplamda 20 adet ulusal park ve sayılamayacak kadar çok doğal koruma alanı mevcuttur. Ormanlık alanlar, kumullar ve göller söz konusu doğal koruma alanlarına örnek olarak gösterilebilecek yerlerdir. Seyahat tutkunlarının vazgeçilmez duraklarından biri olan Hollanda aynı zamanda yüksek refah seviyesi ile de pek cok kişinin yaşamak isteyeceği yegane ülkelerden biridir.
Yurtdışında çalışmayı düşünenler için Hollanda; bilim ve sanat alanındaki başarılarıyla, Nobel ödülü almış ünlü kişileriyle, Amsterdam, Leiden ve Rotterdam gibi tarihi Orta Çağ’a dayanan birbirinden güzel kentleriyle dikkat çeken bir ülkedir. Hollanda, özellikle OECD raporlarındaki iş-yaşam dengesi, yüksek yaşam koşulları ve Avrupa’daki en düşük işssizlik oranına sahip olması ile, dünyanın en zengin ülkelerinin arasında yer alır.
İşsizliğin neredeyse yok denecek kadar az olduğu Hollanda’da iş buldunuz ve ne yapmanız gerekiyor? Kısaca bahsedelim. 

Hollanda’da çalışacak olan Türk Vatandaşları öncelikle bir Hollanda Çalışma Vizesi’ne başvurmalıdır. Uzun süreli (D Tipi) vize kategorisinde bulunduğundan ötürü başvuru süreci turistik vb. vizelere kıyasla daha uzun bir zaman almaktadır ve Hollanda Hükumeti tarafından talep edilen evraklar değişiklik göstermektedir.
Çalışma vizesi alabilmek için, öncelikle Hollanda’da bulunan ve sizi işe alma niyetinde olan firmanın END’ye yani Hollanda’nın resmi göç ofisine başvurması gerekmektedir. Burada iki farklı yol izlenilebilir: Direkt olarak END’ye müracaat edildikten sonra evraklar ya END tarafından konsolosluğa iletilir ya da doğrudan konsolosluğa başvurularak evraklar konsolosluk tarafından, onaylanması için END’ye gönderilir.


Hollanda Çalışma Vizesi başvurusundaki en önemli detaylardan birisi Hollanda Devleti’nin belirlediği somut iş kriterlerine uyulmasıdır. Her iş sözleşmesi ve başvurusu kabul edilmemektedir. Somut iş kriterlerinin yanı sıra söz konusu şirketin yıllık gelir beyanı ve davet koşulları (örn. yıllık ciro sınırı) gibi hususlar da başvurunun onaylanması için çok önemlidir. Çalışma izni başvurusu kapsamında bireysel olarak gönderilecek ve firma tarafından iletilecek belgeler ayrıdır ve gruplandırılmalarına göre farklılık gösterirler. Örnek vermek gerekirse başvuru sahipleri mesleki yeterliliklerini ıspatlayan sertifika, diploma gibi belgeleri iletmelidirler. İletilecek evrakların tercüme edilmesi zorunludur ve vize başvurusu dahilinde dil bilme şartı aranmamaktadır.

Hollanda çalışma vizesi başvurusu yaklaşık 3 ay içerisinde sonuçlanmaktadır ancak acil durumlar için ekspres başvuru yapma seçeneği mevcuttur. Üç hafta içerisinde sonuçlanan Ekspres Başvurunun harç ücreti daha yüksektir. 

Hollanda vizesi ve dahası ile ilgili pek çok bilgi için Re-Vize Profesyonel Hizmetleri’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ofislerini ziyaret ederek Hollanda vizenizi en sorunsuz şekilde alabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.