BLOG

Hollanda'nın En Güzel Kentleri: Rotterdam

A -A +
Hollanda'nın En Güzel Kentleri: Rotterdam

Özgürlükler ülkesi Hollanda cana yakın insanlarıyla ve tamamıyla kendine özgü gece hayatıyla bilinen, Avrupa’da eşi benzeri bulunmayan bir ülkedir. Birçok kişinin aklına Hollanda dendiğinde Amsterdam gelse de Polderler Ülkesi olarak da bilinen Hollanda’nın en az Amsterdam kadar etkileyici bir başka kenti de mevcuttur. Bu kentin ismi, Rotterdam’dır. Desiderius Erasmus gibi bir filozofun memleketi olan Hollanda’nın en büyük ikinci kenti Rotterdam, Amsterdam’dan nüfus açısından daha küçük olmasına rağmen yüzölçümü olarak daha büyüktür.

Modern yapıların doğal güzelliklerle buluştuğu kentin güzelliği onu ortadan ikiye ayıran bir nehirle taçlanmıştır. Nieuwe Maas isimli bu nehir üzerinde kurulan Erasmus Köprüsü, Rotterdam’a gidecek kişilerin görmesi gereken ilk noktalardan birisidir. Su ile arasında yaklaşık 10-12 metre mesafe olan, 802 metre uzunluğundaki bu köprü şehrin iki yakasını birbirine bağlaması bakımından önemli bir konum teşkil etmektedir. Aynı zamanda, Avrupa’nın mimari olarak en kendine özgü ve modern köprülerinden biri olması Erasmus Köprüsü’nü görülmesi gereken bir yapı kılan detaylardan biridir.

Euromast Kulesi ise yükseklik düşkünlerinin ilgisini çekecek bir yapıdır. 1958 yılında inşaatına başlanan kule, gözetleme amaçlı olarak da kullanılmıştır ve anteniyle beraber yaklaşık 184 metrelik bir yüksekliğe sahiptir. Euromast Kulesi, Rotterdam’ın sembollerinden birisidir ve şehrin hemen hemen her yerinden görülebilen son derece merkezi bir konuma sahiptir.

Wereldmuseum Rotterdam, bu güzel kentin mutlaka görülmesi gereken bir kültürel yapısıdır. 1883 yılından beridir hizmet vermekte olan bir etnografya müzesi olan Wereldmuseum Rotterdam dünyanın dört bir yanından gelen sayısız etnografik objeye ev sahipliği yapmaktadır. Budizm ve Hinduizm inançlarına dair önemli bilgilerin de ziyaretçilerine aktarıldığı kurum, estetik açıdan son derece güzel bir binaya sahip olmakla beraber şehir merkezine de çok yakındır.

Rotterdam Tren İstasyonu şehrin en faal noktalarından birisidir. Günde yaklaşık olarak 110 bin kadar yolcunun giriş yaptığı istasyon, 2014 Mart ayından beridir hizmet vermektedir. Daha önceki tren istasyonuna kıyasla çok daha egzotik ve sıradışı bir mimariye sahip olan Rotterdam Tren İstasyonu, bumerangı andıran yapısıyla hayatınız boyunca görebileceğiniz en ilginç binalardan birisi arasına rahatlıkla girecektir.

Witte de Withstraat ise Rotterdam’ın gece hayatının tadını çıkarmak isteyenlerin tercih etmesi gereken, şehrin en popüler sokaklarından birisidir. Birbirinden kalabalık barların ve pubların bulunduğu sokak aynı zamanda hem yerliler hem de turistler için rağbet gören ve işlek bir tanışma noktasıdır. Worm ve Cafe de Witte Aap ile başladığınız gecenize Club de Avondwinkel’da devam edebilir ve hayatınız boyunca unutamayacağınız bir vakit geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Hollanda’ya gitmek ve Hollanda turistik vizesi hakkında aklınıza takılabilecek her türlü sorunun cevabını bulabilmek için Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri ayrıcalığından faydalanabilirsiniz. Vakit kaybetmeden İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.