BLOG

İngiltere Çalışma Vizesi Başvuru Şartları

A -A +
İngiltere Çalışma Vizesi Başvuru Şartları

İngiltere vizesi zaman zaman, ülkenin Avrupa’daki konumu nedeniyle Schengen vizesiyle karıştırılabilmektedir. Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması sürecini tam olarak takip etmemiş olanların bu hataya düşmesi anlaşılabilir. Fakat yurt dışına gitmek için bu durumun netleştirilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla İngiltere vize işlemleri Schengen vizesi işlemlerinden hem vize sürecinin ilerleyişi hem de gereklilikler açısından ayrılmaktadır.

Genel yurt dışı seyahatlerinde durum böyle. Yurt dışında çalışmak hususu üzerinde de İngiltere çalışma vizesi diğer Schengen ülkelerinden ayrılmaktadır. Avrupa standartlarında “D tipi” kategoriler altında değerlendirilen çalışma vizeleri İngiltere’de “Tier 2” isimli bir kategorinin altında değerlendirilmektedir. Yani bu güzel ülkede çalışmayı planlıyorsanız başvurmanız gereken vize kategorisi Tier 2’dir. 

Bu ülkenin vize başvuru süreçlerinin Schengen ülkelerinden beslendiği önemli husus; eğer daha önce herhangi bir Schengen üyesi ülkeden vize almaya hak kazanabilmiş iseniz, bu durum İngiltere vize başvurunuzda size olumlu etki yapacaktır. 

Başvuru ve Vize İşlemleri

En resmi tabiriyle Birleşik Krallık’ta tanınmış veya listelenmiş eğitim kurumundan alınmış Lisans veya Yüksek Lisans, PhD, PGCE veya PGDE diplomasına sahip üniversite mezunların ve İngiltere’de iş hayatına giriş yapan profesyonellerin; UKBA lisanslı sponsor olan İngiliz şirketlerinde çalışabilmeleri için Tier 2 Çalışma Vizesi kategorisinde başvurularını gerçekleştirmeleri  gerekmektedir. Bu vizeye özel yetenek gerektiren bir işte çalışmak üzere İngiltere'ye gitmek isteyen kişiler başvurabilmektedir. Başvuru işlemlerine başlamadan önce mutlaka İngiltere'de lisanslı bir sponsordan sizi işe aldığına dair bir sponsorluk sertifikası almalısınız.

Başvuru sürecinizi başlatmak için İngiltere Başkonsolosluğu’nun resmi internet sitesinden görüşme ve vize evraklarının teslimi için bir randevu almanız gerekmektedir. Fakat belirtmek gerekir ki İngiltere hükümeti çalışma vizesi için aracısız, bireysel başvuruları kabul etmemektedir. Bu başvurularınızı resmi bir biçimde gerçekleştirebilmeniz için İngiltere İçişleri Bakanlığı-Hudut Muhafaza Dairesi (UKBA) tarafından yetkilendirilmiş İngiltere Vize Başvuru Merkezleri ve akredite olmuş seyahat acentalarının aracılığından yararlanmanız gerekmektedir. Re-Vize Danışmanlık Merkezi, size bu aracılığı yapmaya talip ve yetkindir. 

Profesyonel Yardım Alın

Vize başvuru süreçleri pek çok insan için stresli bir süreçtir diyebiliriz. Ülkelerin vize politikaları her türlü çevresel, küresel faktöre karşı son derece duyarlıdır; yani yönetmelikler bir gün içerisinde, siz farkına bile varmadan değişebilir. Ayrıca vize başvurularınız için gereken evrakların eksiksiz olması, beyanatlarınızın açık olması çok önemlidir. Yapacağınız en küçük hata vize başvurunuzun iptal edilmesiyle sonuçlanabilir, ki bu durum daha sonradan yapacağınız vize başvurularını olumsuz etkilemektedir. Re-vize olarak tüm vize işlemlerinizde yanınızdayız ve size destek olacak uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.