BLOG

İngiltere Çalışma Vizesi Başvurusunda Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

A -A +
İngiltere Çalışma Vizesi Başvurusunda Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Köklü geçmişi, güçlü ekonomisi, sağlam eğitim sistemiyle dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan İngiltere (Birleşik Krallık), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının turistik, dil/üniversite eğitimi, ticari vb. amaçlarla sık ziyaret ettikleri bir ülkedir. İngiltere’de yaşayan kalabalık Türk nüfusu nedeniyle bu ülkeye akraba-arkadaş ziyareti için giden pek çok vatandaşımız da vardır.

İngiltere’de faaliyet gösteren bir firmadan iş teklifi aldınız ve maddi-manevi pek çok imkân sunan bu ülkede uzun süreli bir kariyer hedefliyorsunuz. İş sözleşmesi imzalandıktan sonra karşınıza çıkacak en önemli konu, İngiltere’de çalışabilmek için almanız gereken uzun süreli çalışma vizesi olacaktır. Ancak vize başvurusundan önce İngiltere’nin bu vize türü için katı prosedürler uyguladığını, bu nedenle sürecin tüm ayrıntılarının tam ve eksiksiz yürütülmesi gerektiğini göz önünde bulundurmalısınız.

Schengen kapsamında yer almayan İngiltere vizesi, yoğun prosedürlere ve inceleme süreçlerine tabi olup alınması en zor vizelerden biri olarak bilinir. İngiltere vizesi başvurusunda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, maddi durumunuzu ayrıntılarıyla belgelemek olacaktır. İngiliz Konsolosluğu, başvuru sahiplerinin maddi durumunu ayrıntılı bir şekilde incelemektedir. Banka hesabınızda yüksek meblağların bulunması elbette avantaj teşkil edecektir. Ancak burada hassas bir nokta vardır: Hesabınızda bulunan meblağ aniden ve tek seferde yatırılmış olmamalı, hesap hareketleriniz şeffaf olmalıdır. (Örn. aracınızı sattınız ve ödemeyi elden alarak kendi hesabınıza yatırdınız, eğer satış belgesi vb. belgeler elinizde yoksa vize alırken sorun yaşayabilirsiniz.) İngiltere, şeffaflığa büyük önem vermektedir.

İngiltere çalışma vizesi başvurusunda en önemli ayrıntı, “application number” adı verilen başvuru numarasıdır. Anlaştığınız firma iş sözleşmesi ve davetiyeyi Yabancılar Polisi’nden onaylattıktan sonra bu kurum size bir başvuru numarası verecek, tüm işlemleriniz bu başvuru numarası üzerinden ilerleyecektir. Bu nedenle söz konusu başvuru numarası bir zorunluluktur. Gerekli evraklar hazırlandıktan sonra başvuru için TLS başvuru merkezine gitmeniz gerekecektir. Evraklarınız iki ülkede (Türkiye ve İngiltere) değerlendirilecek, sonuçlar 3 hafta ila 1,5 ay arasında açıklanacaktır. Bu bağlamda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da her davetiyenin kabul edilmeyeceğidir. Davetiyeler İngiltere’nin öngördüğü kriterleri karşılamalı, “sponsorship form number” ve “application number” bilgileri eksiksiz olmalıdır.

Yukarıda belirtilen noktalardan dolayı profesyonel danışmanlık almanız en başta sizin yararınıza olacaktır. Hatta vize sürecinin karmaşıklığından dolayı konsolosluklar da profesyonel danışmanlık yardımını tavsiye etmektedir. Bu prosedürleri pek çok başvuru sahibi için tam ve eksiksiz yürütüp sonuçlandıran, tüm ayrıntılara hâkim olan tecrübeli Re-Vize danışmanları, uzun süreli çalışma vizenizi alabilmek için ihtiyaç duyacağınız her türlü bilgiyi sizinle paylaşacaktır. Bizi tercih ettiğinizde faydalanacağınız bir başka konu da hukuki danışmanlık konusudur. Başvuru yapılan ülkelerin göç mevzuatı küresel gelişmelerden ciddi şekilde etkilenmekte, ülkeler bu gelişmelere uygun olarak mevzuatlarını düzenli olarak güncellemektedir. Söz konusu değişiklikler çok geniş bir yelpazede gerçekleşebileceğinden dolayı, düzenli takip edilmeleri gerekir. Aksi takdirde başvurunuzun olumsuz sonuçlanması muhtemel olup reddedilen başvurularda müracaat ücretleri iade edilmemektedir. Başvuru yapanların söz konusu mevzuat değişikliklerini ve ayrıntılı yönetmelikleri düzenli olarak takip etmeleri takdir edeceğiniz gibi çok zordur. Biz Re-Vize ekibi olarak, başvuru ve mülakat sürecinize odaklanırken tüm bu mevzuat değişikliklerinden sizi önceden haberdar edecek, son dakika sürprizlerinden etkilenmemenizi sağlayacağız. Başvuru sürecinizi geciktirmeden planlamak için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.