BLOG

İngiltere Çalışma Vizesi İle İngiltere'de Ne Kadar Kalabilirim?

A -A +
İngiltere Çalışma Vizesi İle İngiltere'de Ne Kadar Kalabilirim?

Yurt dışında yaşamak çok kişinin hayali ve aslında oldukça da mümkün... Eğer bir ülkede yaşamak ile ilgileniyorsanız, doğrudan o ülkenin vatandaşı olmasanız da orada belirli bir süre boyunca kalabilmek için öğrenci vizelerine, çalışma vizelerine başvuru yapabilirsiniz. Böylesi gidilmek, yaşanmak istenen ülkelerden önemli bir tanesi de İngiltere’dir. 

Tier 2 Vizesi

İngiltere’de çalışmak için başvurduğunuz vize tipi, ülkenin kendi sınıflandırmasına göre “Tier 2” olarak adlandırılıyor. Burada genel olarak aratıldığı adıyla “İngiltere Çalışma Vizesi” olarak da adlandırabiliriz. Çalışma vizesi başvuruları yüksek nitelikli çalışanlar, şirket içi transferler, sporcular ve din adamları için 4 farklı kategoride düzenlenmektedir. Yurt dışında çalışmak isteyen AB ülkesi ve İsviçre vatandaşı olmayanlar için uygun bir çalışma vizesidir.

Tier 2 vizesine başvuracak kişilerin beklenen kriterleri yerine getirip getirmedikleri bir puanlama sistemiyle değerlendirmeye alınıyor. Lisanslı şirket sponsorluğu, yıllık maaş geliri, dil yeterlilik seviyesi, maddi yeterlilik beklenen önemli kriterlerdendir. Bu puanlama sisteminde adaylar en az 70 puan almak durumundadırlar.

Ne Kadar Kalabilirim?

Tier 2 çalışma vizesi alanlara maksimum 5 yıl 2 haftalık bir süre zarfı boyunca İngiltere’de çalışma hakkı verilir. Bu vizelerle İngiltere'de sizi istihdam edecek sponsorunuz için çalışabilir, haftada 20 saate kadar ikinci bir iş yapabilir, gönüllü olarak herhangi bir işte çalışabilir, ana işinizi engellemediği sürece eğitim alabilir, İngiltere sınırlarına giriş çıkış yapabilir ve ailenizi de sizinle birlikte yaşamak üzere İngiltere'ye götürebilirsiniz. Eğer kalış süreniz 6 yılı aştığı zaman 5 yıllık bir uzatma daha talep etme hakkınız var. 

Tier 2 Çalışma Vizesi başvuruları İngiltere Başkonsolosluğu’nun görevlendirdiği vize başvuru işlem merkezlerine yapılmaktadır.

Profesyonel Yardım Alın

Bu tip uzun süreli vizeler, kısa süreli turist vizelerinden farklı olarak çok fazla sayıda evrak gerektirmektedirler. Bu süreç içerisinde sizden, önceden belirtilmemiş olan başka yeni evraklar da istenebilir. Ülkeler vize politikaları konusunda dış faktörlere karşı son derece hassaslar ve günümüzün “olaylı” dünyasında vize süreci için gereken belgeler, evraklar, prosedürler çok kısa zamanlarda değişebiliyor. 

Bu değişkenliliğe ayak uyduramamak anlaşılabilir bir durum, herkesin kendi işi, yoğunlukları var. Profesyonel vize danışmanlığı şirketleri de bunun için varlar, bu şirketler sizin yerinize vize başvuru süreçlerinizi üstlenir ve başvurularınızın olumlu sonuçlanmasını garantilerler. 

Eğer profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız Re-Vize Danışmanlık’a ulaşın. Bunu sitemizde yer alan online randevu formunu doldurarak yapabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.