BLOG

İngiltere Dil Okulu Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapılmalı?

A -A +
İngiltere Dil Okulu Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapılmalı?

İngilizce dilinin anavatanı olan İngiltere, hem dil okulları hem de üniversiteleri ile ün salmış bir ülkedir. Schengen protokolüne dahil olmayan İngiltere'ye dil okulu için gitmek isteyen kişilerin öncelikli olarak İngiltere dil okulu vizesine ya da diğer bir ismi ile eğitim vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. İngiltere vizesi için yetkili kurumlara başvuruda bulunabilirsiniz. İngiltere vize başvuruları, doğrudan konsolosluğa değil, konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize işlem merkezlerine yapılmaktadır. İngiltere Schengen bölgesinde bulunmadığı için her başvurunuzda bizzat giderek parmak izi vermeniz gerekecektir. Ayrıca, İngiltere vize başvuru formları online doldurulan çok ayrıntılı formlardır ve bu süreç hakkında bilgi sahibi ve tecrübeli kişiler tarafından doldurulması oldukça önemlidir.

Vize Hakkında Bilgiler

Vizenizin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Ancak yine de elbette ortalama bir süreden bahsetmek mümkündür. Başvurular genellikle 14 ila 21 gün içinde sonuçlanır. Öncelikli başvuru yaparak, vizenizin daha kısa süre içinde sonuçlanmasını istiyorsanız konsolosluk tarafından belirlenen ekstra ücreti ödemeniz gerekecektir. Başvurduğunuz bu vize türü ise ekspres vizedir. İngiltere vizesi son derece önemli bir vize türüdür ve başvuru sırasında oldukça dikkatli olunması gerekmektedir. Yapılan hatalar, eksik teslim edilen belgeler ve yanlış verilen bilgiler vizenizin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Ayrıca gireceğiniz mülakatlarda takındığınız tavır son derece önemlidir. Mülakatlarda kendinizden emin, şeffaf ve açık olmanız, vizeniz için olumlu kıstaslardır.

İngiltere'deki Kaliteli Dil Okulları

Ülkede bir çok saygın ve prestijli dil okulu bulunmaktadır. Bunlardan ilki Anglo Continental Dil Okulu'dur. İngiltere’nin güneyindeki yer alan Bournemouth kentinde bulunan Anglo Dil Okulu, özellikle 18 yaşın altındaki çocuk ve gençlere  yaz dönemlerinde eğitim veren bir kaliteli ve oldukça saygın bir dil okuludur. Birleşik Krallık’ta İngilizce öğretimi için British Council akreditasyonuna sahip olup, Anglo ekibi özellikle Yabancı Dil Olarak İngilizce Eğitimi ve Açık Hava Etkinlikleri alanlarında eğitimler vermektedir. Britannia English Academy, İngiltere'de bulunan bir başka saygın dil okuludur. Manchester’da bulunan Britannia English Academy, son derece modern imkanlarla donatılmış bağımsız bir İngilizce dil eğitim kurumudur.

İngiltere dil eğitimi vizesine başvuruda bulunmak ve dil okulları hakkında bilgi almak için bize online iletişim formundan ulaşabilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.