BLOG

İngiltere Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
İngiltere Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

Dünya yabancı dil eğitiminde en önde gelen ülkelerden biri olan İngiltere, her yıl İngilizce öğrenmek isteyen veya yabancı dil becerilerini geliştirmek isteyen binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Dünyanın en çok konuşulan dili İngilizcenin doğduğu topraklar olduğundan dolayı, İngilizceyi sürekli pratik yaparak ve doğrudan yaşamın içine dahil olarak öğrenmek isteyenler için mükemmel bir tercihtir. Ayrıca, son derece kozmopolit bir kültüre sahip olması da dil öğrenmek amacıyla gelen yabancılar için iyi bir avantaj teşkil etmektedir. Sadece Londra’da dahi 300’den fazla dilin konuşulması bunun en büyük kanıtıdır.

Dünyanın en iyi dil okullarının yer aldığı İngiltere, aynı zamanda en zor vize veren ülkelerden biri olarak kabul edilir. Bu ününde yeşil pasaport sahiplerine dahi vize uygulamasının da payı vardır. Türkiye’den İngiltere’ye dil okuluna gitmek için seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, İngiltere’nin bu kategori için belirlediği Student Visitor Visa adlı vize türüne başvuruda bulunmak durumundadır.

Student Visitor Visa başvurularında dil şartı aranmaz, başvuru sahiplerinin yabancı dillerini geliştirmek için gittikleri düşünülürse bu uygulama şaşırtıcı değildir. İngiltere dil okulu vizesi, dil eğitiminin süresine bağlı olarak 6 aylık ve 11 aylık iki farklı kategoride verilmekte olup süre bitiminde uzatma olanağı yoktur. Aynı zamanda, çalışma izni vermeyen bir vize türüdür. Vize süreniz bittikten sonra daha uzun süreyle kalmak veya vizenizi uzatmak istiyorsanız Türkiye’den tekrar başvuru yapmanız gerekecektir.

İngiltere dil okulu vizesi için ihtiyaç duyacağınız belgeler arasında 10 yıldan eski olmayan pasaportunuz, biyometrik fotoğraflarınız, gelir ve çalışma durumunuzu gösteren belgeler (maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, şirket sahibiyseniz şirketinizin kuruluş evrakları, varsa adınıza kayıtlı tapu ve ruhsatlar vs.) ile kimliğinizi gösteren vukuatlı nüfus cüzdanı örneği gibi dokümanlar yer alır. Eğer öğrenciyseniz, masraflarınızı karşılayacağını taahhüt eden yakınınızın (sponsorunuzun) gelir ve kimlik bilgilerini gösteren dokümanlar da başvuru dosyanıza eklenmelidir. 

İngiltere öğrenci vizesi başvuruları, doğrudan İngiltere Konsolosluğu’na yapılmamakta, aracı kurumlar vasıtasıyla iletilmektedir. İngiltere’nin vize başvurularını çok titiz değerlendirmelere tabi tuttuğu ve prosedürlerin karmaşıklığı göz önüne alınırsa, bu konuda profesyonel yardım almak en başta sizin yararınıza olacaktır.

İngiltere vizenizi tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız, güncel konjonktüre bağlı olarak ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, parmak izi uygulaması haricinde tüm işlemleri sizin adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. Parmak izi için size verilen randevu saatinde, uzman ekibimizden bir arkadaşımız size eşlik ederek gerekli yönlendirmeleri sağlayacaktır. İngiltere dil okulu vizenizi sorun yaşamadan almak, ekstra vakit ve nakit kaybetmemek için Re-Vize’yi tercih edin

Bize Ankara veya İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.