BLOG

İngiltere Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
İngiltere Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere, en zor vize veren ülkelerden biri kabul edilir. Yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına dahi vize uygulaması bu şöhretini pekiştiren noktalardan biridir. Ancak İngiltere vizesinin zor alındığı algısı, karmaşık ve titiz vize prosedürleri nedeniyle bazı haklı nedenlere dayansa da çoğu zaman yanlış bir algıdır. Zira ilgili gereklilikleri yerine getirdiğiniz takdirde İngiltere vizesi alamamanız için herhangi bir neden yoktur. Bu yazımızda İngiltere’ye eğitim amaçlı gidecek kişilerin başvurması gereken eğitim vizesi hakkında bilmeniz gerekenleri inceleyeceğiz.

İngiltere’de hep hayal ettiğiniz okuldan kabul aldınız veya İngiltere’de bir dil kursuna kaydolarak yabancı dilinizi geliştirmek istiyorsunuz. Ya da kayıtlı bulunduğunuz üniversitenin taraf olduğu bir değişim programıyla (örn. Erasmus+) İngiltere’de bir dönem eğitim alma hakkı kazandınız. Eğitim hayatınız ve kariyeriniz için büyük önem teşkil eden bu durumların hepsinde eğitim vizesine ihtiyacınız olacak. Pekâlâ, İngiltere eğitim vizesi nasıl alınır?

Her vize başvurusunda olduğu gibi İngiltere eğitim vizesi başvurularınızda da dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. İlk aşamada vermeniz gereken karar, başvuracağınız kategorinin doğru seçilmesidir. Örneğin, İngiltere’de uzun süreli eğitim almak istiyorsanız (örn. lisans, yüksek lisans, doktora) TIER 4 adlı vizeye ihtiyacınız olacak. Altı aydan uzun süren dil kursları için yapılacak başvurular da bu kategoride değerlendirilmektedir. 

İngiltere eğitim vizesi başvurularında dikkat etmeniz gereken ikinci konu, “bloke hesap” konusudur. İngiltere Konsolosluğu, İngiltere tarafından belirlenen, ülkede geçireceğiniz süre boyunca masraflarınızı karşılamaya yetecek bir miktarı banka hesabınızda görmeyi talep edecektir. Bu miktar, vize başvurusundan en az 1 ay önce yatırılmalıdır. 

Dikkat etmeniz gereken üçüncü konu, eğitim alacağınız kurum tarafından iletilecek davetiyedir. Bu gereklilik, eğitim sürenize göre değişecektir. Örneğin 6 ila 8 aylık kurslarda okul kayıt belgesi konsolosluk tarafından kabul edilirken, 1 yılı geçen eğitim sürelerinde onaylı davetiye kodunun sunulması gerekir. İngiltere Yabancılar Şubesi tarafından teyit edilecek olan bu onaylı davetiye kodu, vize başvuru formunda talep edilir. Tüm gereklilikler yerine getirildikten sonra başvurunuz genellikle 3 hafta içinde sonuçlanır.

İngiltere eğitim vizesi, karmaşık vize prosedürlerine tabi olduğundan dolayı, vize başvurunuzda profesyonel danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Eksik-hatalı evraklarla yapılan başvurular genellikle reddedildiği için bu konuda pek çok mağduriyet yaşanmakta, üstelik başvuru ücretleri iade edilmemektedir. İngiltere eğitim vizesi başvurunuzu alanında uzman ve tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bugüne kadar yüzlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden danışmanlarımız, başvuru sürecinde ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, mülakatınızda eşlik edecek, evraklarınızı doğru şekilde düzenleyerek başvuru işlemlerinizi sizin adınıza yürütecek, vizeniz çıktığında pasaportunuzla birlikte hızla teslim edecektir. Ayrıca seyahat sürecinizde ihtiyaç duyabileceğiniz ucuz uçak bileti, konaklama, seyahat sigortası gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.