BLOG

İngiltere Eğitim Vizesi Nedir?

A -A +
İngiltere Eğitim Vizesi Nedir?

Köklü tarihi ve güçlü konumu ile İngiltere; bugün bir çok kişinin gezip görmek istediği kadar yaşamak ve eğitim almak istediği ülkelerin başında gelmektedir. Başkent Londra, aynı zamanda Avrupa'nın kültür ve sanat başkentlerinden biridir ve her yıl on binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bir çok avantajı bünyesinde bulunduran ülkeye çeşitli vize türleri ile gitmek mümkündür. Bu yazımızda İngiltere eğitim vizesini sizler için derledik. Eğitim vizesi nedir? Alması zor bir vize midir?

İngiltere Vizesi Hakkında

Schengen kapsamında yer almayan İngiltere vizesi, yoğun prosedürlere ve inceleme süreçlerine tabi olup alınması en zor vizelerden biridir. İngiltere vizesi başvurusunda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, maddi durumunuzu ayrıntılarıyla belgelemenizdir. İngiliz Konsolosluğu, başvuru sahiplerinin maddi durumunu ayrıntılı bir şekilde incelemektedir. Banka hesabınızda yüksek meblağların bulunması elbette avantaj teşkil edecektir. Ancak burada hassas bir nokta vardır: Hesabınızda bulunan meblağ aniden ve tek seferde yatırılmış olmamalı, hesap hareketleriniz şeffaf olmalıdır. (Örn. aracınızı sattınız ve ödemeyi elden alarak kendi hesabınıza yatırdınız. Eğer satış belgesi vb. belgeler elinizde yoksa vize alırken sorun yaşayabilirsiniz.) İngiltere, şeffaflığa büyük önem vermektedir.

İngiltere Eğitim Vizesi

Hep hayal ettiğiniz gibi İngiltere’de istediğiniz okula kabul edildiniz.  Veya İngiltere’de bir dil kursuna giderek İngilizceyi yerinde öğrenip geliştirmek istiyorsunuz. Ya da kayıtlı bulunduğunuz üniversitenin taraf olduğu bir değişim programıyla (örn. Erasmus+) bir İngiliz üniversitesinde birkaç ay geçirerek araştırmalarınızı derinleştirmeyi planlıyorsunuz. Günümüz dünyasının olmazsa olmazlarından İngilizce'nin anavatanı İngiltere gerek eğitim gerek yaşam beklentilerinizi tümüyle karşılayacak bir ülkedir. Eğitim vizesi le ilgili belli başlı konulara dikkat etmeniz çok önemlidir. İngiltere eğitim vizesi başvurunuzda dikkat etmeniz gereken ilk konu, başvuru yapacağınız eğitim kategorisine karar vermek olacaktır. Uzun süreli eğitim için TIER 4 vizesi almanız gerekecektir. Bu vize türü size belirli bir ölçüde çalışma hakkı da tanıyacaktır. kinci önemli konu, Bloke Hesap ayrıntısıdır. İngiltere konsolosluğu, ülkede kalacağınız süre boyunca temel masraflarınızı karşılayabilecek bir meblağı (İngiltere tarafından belirlenmektedir) hesabınızda görmek isteyecektir. Bu meblağın başvurudan en az bir ay önce yatırılması gerekmektedir.

İngiltere eğitim vizesine başvuruda bulunmak ve uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.