BLOG

İngiltere Öğrenci Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
İngiltere Öğrenci Vizesi Almanın Püf Noktaları

Her yıl pek çok öğrencinin dil eğitimi veya turistik amaçlarla ziyaret ettiği İngiltere, en zor vize veren ülkelerden biri olarak bilinir. Bu şöhretinde yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına dahi vize uygulamasının payı büyüktür. Bunun dışında, Schengen prosedürlerinden farklı olarak her vize başvurusunda tekrar parmak izi vermeniz talep edilmektedir. 

İngiltere vize prosedürleri ne kadar katı olursa olsun, ilgili gereklilikleri yerine getirdiğiniz takdirde İngiltere vize reddi ile karşılaşmanız için herhangi bir neden olmayacaktır. Burada en önemli nokta, vize için yapacağınız başvuru türünü doğru belirlemek ve ardından ilgili evrakları eksiksiz ve doğru bilgilerle hazırlamak olacaktır.

Öğrenciler; turistik gezi, aile-arkadaş ziyareti, akademik konferanslara katılmak, kısa veya uzun süreli dil eğitimi gibi pek çok farklı nedenle İngiltere’ye seyahat etmeyi planlayabilirler. Ancak bu farklı seyahat amaçlarının her birinin farklı evrakları gerekli kılacağını bilmek önemlidir. Örneğin 3 aydan (90 günden) uzun süreyle dil eğitimi almak veya Erasmus gibi değişim programları kapsamında seyahat etmek istiyorsanız, bu durumda oturma izni veren uzun süreli İngiltere eğitim vizesine başvurmanız gerekecektir. Eğer 3 aydan kısa süreyle ve turistik amaçla seyahat etmeyi planlıyorsanız, turistik İngiltere vizesine başvurarak öğrencilerden talep edilen evrakları hazırlamalısınız.

Öğrenciler, çalışma hayatında aktif yer almadıklarından dolayı, seyahatlerinde masraflarını karşılayacak bir sponsor göstermeleri gerekir. Genellikle bu sponsorun birinci dereceden yakınlar olmaları beklenir. Sponsorunuzun çalışma durumunu gösteren evrakları da başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Bu evraklar arasında SGK işe giriş bildirgesi, maaş bordrosu, varsa sponsorunuzun adına kayıtlı tapu ve araç ruhsatları, şirket sahipleri için şirket kuruluş belgeleri gibi evraklar bulunur. İngiltere Konsolosluğu, başvuru evraklarının yeminli ve noter onaylı çevirilerini talep edebilir.

İngiltere öğrenci vize başvurunuzu tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Uzman danışmanlarımız İngiltere vizenizi alabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza yürütüp takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Ayrıca, parmak izi randevunuz esnasında da ekibimizden bir kişi size eşlik edecektir. 

İngiltere vize başvuruları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz web sitemizin ilgili sayfalarını ziyaret edebilir, dilerseniz tecrübeli danışmanlarımızdan randevu alarak Ankara veya İzmir ofislerimizde ekibimizle bizzat görüşebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.