BLOG

İngiltere Turistik Çalışmayan İşsiz Vizesi Mi? O da Ne!

A -A +
İngiltere Turistik Çalışmayan İşsiz Vizesi Mi? O da Ne!

Çalışmıyorsunuz fakat yine de Avrupa'nın gözbebeği İngiltere'ye mi gitmek istiyorsunuz? İşsiz olduğunuz için vize alamayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Üzülmeyin. İngiltere turistik çalışmayan işsiz vizesi ile İngiltere'ye gitmek artık mümkün!

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan İngiltere, köklü geçmişi ve tarihi dokusuyla bugün pek çok kişi tarafından ziyaret edilen bir ülkedir.  Birleşik Krallık'ı meydana getiren dört ülkeden biri olan ülkenin güçlü ekonomisi, her kesimden insanı cezbeden bir algı yaratmaktadır.  İngiltere’de yaşayan kalabalık Türk nüfusundan dolayı, Türk vatandaşlarının da sıklıkla ziyaret ettiği bir ülke olan İngiltere'ye pek çok şekilde gitmek mümkündür.

İngiltere Turistik (Çalışmayan & İşsiz) Vizesi

Diyelim ki mevcut durumunuzda çalışmıyorsunuz. Yine de İngiltere'yi ziyaret etmek istiyorsunuz. Turist amaçlı ya da farklı amaçlarla ziyaret edebileceğiniz ülkeye, turistik çalışmayan vizesiyle gitmeniz mümkündür. Fakat burada en önemli nokta, seyahatiniz süresince masraflarınızı karşılayacak bir sponsorunuzun olmasıdır. Eğer sponsorunuz yoksa, bir şekilde bu masrafları ödeyebileceğinizi belgelemeniz gerekmektedir. Aksi durumda bu vize türünü almanız imkansızdır. Eğer sponsor gösterecekseniz, sponsorunuzun çalışma durumuna göre ilgili evrakları konsolosluğa bildirmeniz gerekmektedir.

İngiltere'ye İşsiz Vizesi İle Gitmek İçin Hangi Evraklar Gerekmektedir?

İngiltere turistik vize başvurusu dâhilinde istenen bazı evraklar mevcuttur ve bu evrakları eksiksiz bir şekilde konsolosluğa sunmanız gerekmektedir. Bu evraklar:

Pasaport,

Finansal belgeler,

Sponsorun son 3 aylık maaş belgesi,

SGK dökümü,

Varsa üzerinize yapılmış tapu belgeleri,

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,

Tüm saydığımız bu evrakların düzgün bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Aksi durumda vize süreci olumsuz sonuçlanacaktır.

İngiltere'ye her ne kadar işsiz vizesi ile gidebiliyor olsanız da, ülkenin prosedürleri katıdır diyebiliriz. Schengen dahilinde olmayan ülkeye alacağınız vize ile diğer ülkelere giriş çıkış yapamazsınız. Eğer İngiltere vizesi ile Schengen ülkelerine rahatlıkla girebileceğinizi düşünüyorsanız şimdiden uyaralım. Böyle bir durum söz konusu değildir.

İngiltere Turistik Çalışmayan Vizesi Almak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başta da uyardığımız gibi, istenen belgelerin eksiksiz ve kusursuz sunulması gerekmektedir. Ayrıca bir mülakat sürecine dahil olacağınız için mülakatta kendinizi iyi ifade etmeniz, vize alımınızda olumlu sonuç doğurmaktadır. Tüm bunların yanında alacağınız profesyonel bir yardım sizi vize sürecinin ince detaylarını düşünmekten muaf tutacaktır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, vize işlemleriniz ile ilgili en güvenli desteği alabilirsiniz. Uzman vize danışmanlarımız size bu konuda yol gösterecektir.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.