BLOG

İngiltere Turistik Vize Başvuruları Hakkında Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

A -A +
İngiltere Turistik Vize Başvuruları Hakkında Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Sağlam ekonomisi, köklü tarihi, dünya başarı sıralamasında üst sıralarda yer alan eğitim kurumlarıyla İngiltere, ülkemiz vatandaşları tarafından en çok tercih edilen destinasyonlardan bir tanesidir. 

Schengen Anlaşması taraflarından biri olmayan İngiltere, vize almak isteyen turistleri yoğun prosedürlere ve geniş kapsamlı incelemelere tabi tutmaktadır. 

İngiltere vizesi başvurusunda dikkat etmeniz gereken kritik konulardan ilki, maddi durumunuzu tüm şeffaflığıyla ortaya koymanızdır. İngiliz Konsolosluğu, vize başvurusunda bulunan turistlerin maddi durumunu ayrıntılı bir şekilde inceleme talebinde bulunmaktadır. 

Banka hesabınızda bulunan paranın miktarının yüksek olması sizi bir adım öne taşıyacaktır fakat burada çok kritik bir detay vardır: Hesabınızda yer alan para aniden ve tek seferde yatırılmış olmamalı, hesap hareketleriniz şeffaf olmalıdır. İngiltere, başvuru sahibinin tüm evraklarını virgülünden noktasına kadar inceleyerek tüm detaylarıyla ele almaktadır. Bu bakımdan İngiltere vizesi alması en zor vizelerden biri olarak bilinir. Ancak gereken hassasiyeti göstermeniz ve talep edilen koşulları karşılamanız halinde İngiltere vizenizin reddedilmesi için herhangi bir neden olmayacaktır!

İngiltere vize başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar, yukarıda belirttiğimiz gibi çalışma durumunuza bağlı olarak değişecektir. Örneğin eğer özel bir şirket çalışanıysanız, sizden talep edilen evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlayarak turistik vize başvurusunda bulunmalısınız. İngiltere Konsolosluğu, başvuruda bulunanların belgelerinin hem asıllarını hem fotokopi nüshalarını talep etmektedir. Evrakların UK Border Agency tarafından incelenebilmesi için yeminli tercüman tarafından çevirisi istenebilir; çeviriler noter tasdikli, tercüman tarafından imzalı ve kaşeli olmalıdır.

Eğer öğrenciyseniz ve bu nedenle iş dünyasında faaliyet göstermiyorsanız, seyahatiniz boyunca masraflarınızı karşılayacak bir kişiyi sponsor olarak göstermeniz gerekmektedir. Bu sponsorun ilgili seyahati karşılayacak maddi güce sahip olduğunun belgelenmesi büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla, öğrenciliğinizle ilgili evrakların yanı sıra sponsorunuzun çalışma durumuna bağlı olarak değişen belgeleri da ibraz etmeniz gerekecektir.

İngiltere vizenizi sorunsuz bir şekilde alarak, keyifli bir tatilin tadını çıkarmak istiyorsanız alanında uzman profesyonel danışmanlarımızla iletişime geçerek vakit kaybetmeden işlemlerinizi başlatın, vize işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde tamamlama konusunda size memnuniyetle yardımcı olalım. İngiltere vize başvurusu hakkında merak ettiğiniz tüm detayları öğrenmek ve vize başvuru işlemlerinizi vakit geçirmeden başlatmak için alanında uzman Re-Vize Profesyonel Vize danışmanlarımızla Ankara veya İzmir ofislerimizden irtibat kurabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.