BLOG

İngiltere Turistik Vizesi Almak Kolay mı?

A -A +
İngiltere Turistik Vizesi Almak Kolay mı?

Pek çok insan İngiltere’ye gitmek, buradaki tarihi yapıları ve kültürel zenginlikleri keşfetmek istiyor. Her yıl dünyanın pek çok farklı yerinden ziyaretçi alan İngiltere’ye gidecek olanların ülkeye giriş hakkı sağlayabilmeleri için İngiltere Turistik Vize’ye başvurmaları gerekiyor.

Turistik Vize Nedir?

İngiltere Turist Vizesi bu ülkenin verdiği kısa süreli vizelerden biridir. İngiltere’ye eğlence, kültürel ve turistik gezi amacıyla giden kişilere verilen bu vizeye Genel Ziyaretçi Vizesi de denilir. Bu vize, alan kişinin İngiltere içerisinde 180 günlük kalış hakkını ifade eder. Bu ülke Avrupa Birliği içinde yer almadığından dolayı, İngiltere vizesi, Schengen vizelerinin sunduğu diğer Avrupa ülkelerine giriş hakkını tanımaz. 

Vize süreci her ülkede olduğu gibi pek de kolay değil. Fakat vize işlemlerindeki bu zorluk, en yüksek düzeyde titizlikle yapılan bir çalışma ve eksiksiz teslim edilen belgeler ile aşılabilir. Eğer bu zorlu süreci tek başınıza ve riskli bir biçimde geçirmek istemiyorsanız her zaman profesyonel vize danışmanlığı hizmeti alabilirsiniz. 

Gerekli Prosedürler

Birleşik Krallık yetkilileri de diğer Avrupa Birliği ülkelerindeki yetkililer gibi vize başvurusu için istedikleri evraklar konusunda çok titiz davranıyorlar. Dolayısıyla kesinlikle sizden istenen evrakların tamı tamına eksiksiz olması çok önemli. 

İngiltere’ye girmek isteyenlerin evraklarında öncelikle mesleki durumlarını ifade etmeleri isteniyor. Her meslek grubunun kendine has olarak hazırlaması gereken belgeler var. Başvuran kişilerin eğer varsa iş yerlerini de usulüne uygun olarak işlettiklerini gösteren vergi levhası, oda sicil kayıt süresi gibi evrakları da göstermeleri isteniyor. Ayrıca ülkede kalınacak süre boyunca gerekli olan konaklama, yeme vb. gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde bir paralarının olduğunu, banka hesaplarını göstererek kanıtlamaları gerekmekte. İngiltere vizesine başvuran kişilerin yaşadıkları ülkeye ailevi, ekonomik vb. bağlarla bağlı olduğunu ve ziyaret süreleri bittiğinde ülkelerine döneceklerini beyan etmeleri isteniyor. 

İngiltere Turistik Vizesi için başvurular, İngiltere konsolosluğu tarafından dış kaynak haline getirilmiş kurum ve vize başvuru merkezlerine yapılmaktadır. 

Profesyonel Yardım Alın

Vize başvuruları karmaşık ve yorucu süreçlerdir. Ülkelerin vize politikaları çevresel ve küresel faktörlere karşı son derece hassas olduklarından değişkenlik gösterebilmektedir. Kendi yaşam yoğunluklarınızın arasında bile olsanız kendi başınıza yaptığınız vize başvurusunun tüm süreçlerini aktif olarak takip etmeniz gerekmektedir. Başvuru zamanında eksik kalan bir evrak veya yapacağınız küçük bir hata vize başvurunuzun iptali anlamına gelebilir. Olumsuz vize başvurularının da sonraki vize başvurularınızı etkilediğini unutmamak gerekir.

Fakat artık bu süreçlerin yükünü başvuranların sırtından alan profesyonel vize danışmanlığı şirketleri var; bu şirketler tüm başvuru süreçlerinizi üstleniyor ve süreci sizin yerinize takip ediyorlar. Ayrıca başvurunuzun olumlu sonuçlanması da garantilenmiş oluyor. 

Eğer bu hizmetlerden faydalanmak istiyorsanız Re-Vize Danışmanlık’a online randevu formunu doldurarak ulaşabilirsiniz.
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.