BLOG

İngiltere Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar Hangileridir?

A -A +
İngiltere Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar Hangileridir?

En çok turist çeken ülkelerin başında gelen İngiltere, aynı zamanda vize alması en zor ülkelerden de biridir. 2017 yılında yaklaşık 67 bin kişi Türkiye’den İngiltere’ye gitmiş, Birleşik Krallık’ı oluşturan ülkelerden biri olan İngiltere’nin başkenti Londra’yı ise dünyanın her yerinden 5 milyon 200 bin kişi ziyaret etmiştir. 

Birleşik Krallık ve İngiltere’nin başkenti Londra, ilk yerleşimleri 2 bin yıl öncesine dayanan köklü ve önemli bir dünya şehridir. Çok uzun yıllar öncesine dayanan tarihi sebebiyle pek çok kültürü barındırmış olan Londra, dünyanın en kozmopolit şehirlerinden biri kabul edilir. 300 kadar farklı dilin konuşulduğu şehrin resmi dili İngilizcedir. 

Londra, zengin tarihi, kozmopolit yapısı, ekonomik ve sosyal olanakları ve doğal güzellikleri sayesinde gezilip görülmeye değer yerler ile doludur. Sanatsal ve kültürel faaliyetlerin de fazlasıyla mevcut olduğu İngiltere’de yapılacak şeylerin sonu gelmez desek abartmış olmayız. En popüler yerleri arasında Parlemento Binası, Big Ben, Buckingham Sarayı, London Eye, Oxford Caddesi gibi yerler vardır. Çok sayıda müze ve sanat galerisinin bulunduğu şehrin herhangi bir sokağında durmak bile insanı bir film karesinde duruyormuş gibi hissettirecektir.

Uzun yıllar Avrupa Birliği üyesi olan İngiltere diğer üyelerin aksine Schengen Vizesine dahil değildir ve yine diğer üyelerden farklı olarak Euro yerine Pound para birimini kullanmaktadır. İngiltere, yeşil pasaportlular da dahil olmak üzere Türkiye vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Başvuruların titizlikle incelendiği İngiltere vizelerinde evrakları direktiflere uygun şekilde doldurmak çok önemlidir. Gereklilikleri harfiyen yerine getirdiğinizde İngiltere vizesi almanız söylendiği kadar zor değildir, ancak bu konuda profesyonel bir danışmandan yardım almanızı tavsiye ederiz. 

İngiltere vizesine başvururken dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri; maddi durumunuzu belgelendirmek olacaktır. Hesabınızda göstereceğiniz paranın kaynağının belli olmaması sorun çıkarabilmektedir. Tapu, ruhsat gibi gayrimenkuller belgelenerek başvuruda sunulabilir. Vize başvuru dilekçesinde seyahat amacınız, kalacağınız süre, konaklamanız gibi ayrıntıları net şekilde ve doğru bir dille anlatmanız gerekmektedir. 

İngiltere vize başvurunuzda sunmanız gereken evraklar çalışma durumunuza göre değişiklik gösterir. Gelir durumunuzu belgeleyen evraklar, pasaport, her başvuruda istenen parmak izi, biyometrik fotoğraf, vukuatlı nüfus cüzdanı gibi belgeler standart belgelerdir. Çalışma durumunuza göre değişen belgeler ise; öğrenciler için öğrencilik durumunu gösteren belge ve sponsorun maddi durumunu gösteren belge, kamu görevlileri için SGK dökümü ve görevlendirilme yazısı, özel sektör çalışanları için şirketin ticari sicil kaydı, vergi levhası, maaş bordrosu ve izin belgesi, emekliler için emeklilik belgesi ve maaş bordrosu gibi evrakların sunulması gerekmektedir. 

İngiltere turistik vize başvurularınızı tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Gerekli evrakların doğru bir şekilde hazırlanarak sorunsuz ve hızlı İngiltere vizesi almanıza yardımcı olmayı bekleyen uzman Re-Vize danışmanları ile görüşmek için iletişim numaramızı arayarak randevu alabilirsiniz. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile çalışın, siz sadece seyahatinize odaklanırken tüm işlemlerinizi hızla sonuçlandıralım. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.