BLOG

İngiltere Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

A -A +
İngiltere Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İngiltere; tarihi, güçlü ekonomisi, köklü geçmişi ve kültürü ile en çok ziyaret edilen ülkeler arasında yer alıyor. Bunu yanı sıra İngiltere, vize başvuru süreci en detaylı ve zahmetli ülkelerden biridir. Dolayısıyla, “İngiltere vize başvurusu nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı İngiltere’ye seyahat etmeyi düşünen pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Biz de bu yazımızda İngiltere vize başvurusu hakkında merak ettiklerinize kısaca yanıt vermeyi hedefledik. 

İngiltere vize başvurusu için öncelikle sizden talep edilen formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Formu doldurduktan sonra sıra vize ücretini ödemeye geliyor. Randevu aldığınıza ve ücreti yatırdığınıza dair belgelerin çıktısını alıp dosyanıza eklemeyi unutmayın. İngiltere, vize başvuru işlemlerini doğrudan konsolosluk üzerinden değil yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri üzerinden kabul etmektedir. Başvurular genellikler 14 ila 21 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak konsolosluk tarafından talep edilen meblağı ödemeniz koşuluyla vize işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz; bu seçeneğe ekspres vize denmektedir.

İngiltere vizesine başvururken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri mali durumunuzu ayrıntılı şekilde belgelemenizdir. Başvuru değerlendirmesi sırasında bu belgeler titizlikle incelenir. Banka hesabınızda yüksek miktarların olması sizin için avantajdır. Ancak hesap hareketleriniz açık ve şeffaf olmalıdır. Hesabınızdaki paranın kaynağına dair belgeleri mutlaka dosyanızda bulundurmalısınız. Eğer öğrenci vizesine başvuruyorsanız ülkede geçireceğiniz süre içindeki masraflarınızın kimin tarafından karşılanacağı ve bu kişi ya da burs almanız halinde kurumun ayrıntılı gelir dökümlerini sunmanız gerekmektedir.

Yeşil pasaport sahibi olsanız dahi standart (bordo) pasaport sahipleri gibi vize şartına tabi tutulacağınızı bilmeniz önemlidir. Başvuru esnasında daha önceki seyahatleriniz ve almış olduğunuz vizeler de önem teşkil eder. Varsa eski pasaportlarınızı ve vizelerinizi de sunmanız beklenmektedir. 

İngiltere seyahatinizi planlarken size uygun vize türünü seçmeniz gerekmektedir. Ticari vize, turist vizesi ya da öğrenci vizesi türlerinden seyahat amacınıza ve sürenize en uygun olanını seçip başvurunuzu ona göre yapmalısınız. 

İngiltere vizesi başvuru süreci doldurulan formdan sizden talep edilen belgelere kadar oldukça ayrıntılı ve dikkatle üzerinde durulması gereken bir süreçtir. Bu adımda herhangi bir eksik ya da hatadan kaçınmak için profesyonel vize danışmanlık hizmeti sunan kurumlardan yardım almanızda fayda olacaktır.

İngiltere vize başvurunuzu tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla alabilirsiniz! TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamızın uzman ekibi, İngiltere vize başvuru sürecinde ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizinle paylaşacak, tüm işlemleri adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. Ayrıca İngiltere ziyaretinizde ihtiyaç duyabileceğiniz ucuz uçak bileti, konaklama rezervasyonu, seyahat sigortası gibi ihtiyaçlarınız için de ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.