BLOG

İngiltere Vize İşlemleri

A -A +
İngiltere Vize İşlemleri

Son zamanlarda “Brexit” referandumu ile Avrupa Birliği’nden çıkışı büyük tartışmalara neden olan İngiltere; Ankara Anlaşması gibi özel anlaşmalar, ticari ilişkiler, eğitim ve turistik amaçlarla her yıl pek çok Türk vatandaşı tarafından kısa ve uzun sürelerle ziyaret edilen bir ülkedir. İngiltere, Türkiye’ye vize uygulayan ülkelerden biri olup İngiltere vizesi (Birleşik Krallık vizesi) aldığınızda İngiltere’nin yanı sıra Birleşik Krallık bünyesindeki İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’ya da seyahat edebilirsiniz.

İngiltere vizesi, Schengen vizeleri kapsamında değildir; başka bir deyişle, İngiltere vizeniz ile diğer Avrupa ülkelerini ziyaret edemezsiniz. Bunun için ayrıca Schengen vizesine başvurmanız gerekecektir. 

İngiltere vize işlemleri çok titiz ve karmaşık prosedürlere tabidir. Bu nedenle İngiltere, dünyada en zor vize veren ülkelerden biri olarak kabul edilmektedir. Yeşil pasaport sahibi vatandaşlarımıza da vize uygulaması, bunun bir örneği olarak görülebilir. Ancak buna rağmen endişelenmenize gerek yoktur, ilgili yeterlilikleri doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde vizenizin reddedilmesi için herhangi bir neden olmayacaktır. 

İngiltere vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri, maddi durumunuzu detaylı bir şekilde belgelemek olacaktır. Yüksek meblağların bulunması vize başvurunuzda oluşacak kanı açısından avantaj teşkil etse de ani ve kaynağı bilinmeyen para girişlerini açıklamanız beklenebilir. Dürüstlük ve şeffaflık, vize başvurularının olumlu sonuçlanmasında çok etkilidir. Örneğin bir taşınmazınızı sattıktan sonra ödemeyi elden kabul edip kendi hesabınıza yatırdıysanız, satış belgelerini göstermeniz beklenir. Aksi takdirde bu açıdan sorun yaşayabilirsiniz.

İngiltere vize işlemleri, İngiltere Konsolosluğu yerine konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru kurumu aracılığıyla gerçekleştirilir. İngiltere vizesi başvuru formları da çevrimiçi doldurulan çok detaylı formlar olup süreç hakkında bilgi sahibi olan kişilerce ve profesyonel bir anlayışla doldurulması büyük önem taşır. 

İngiltere vize başvuruları genellikle iki-üç hafta içinde sonuçlanmaktadır. Daha yüksek ücret ödeyerek ekspres başvuruda bulunmak da mümkündür. İngiltere vize işlemleri için başvuru yapacağınız vize türü seyahat sürenize ve amacınıza göre değişecektir. Dolayısıyla, doğru başvuru yapmak hayati önem taşımaktadır. Uygun başvurudan kastımız, İngiliz Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz, doğru bilgilerle hazırlanması, formların profesyonel bir anlayışla ve yine doğru-eksiksiz bilgilerle doldurularak yetkili kuruma teslim edilmesidir. 

İngiltere vize işlemlerinde tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibine güvenebilirsiniz. Profesyonel ekibimiz, İngiltere vize başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi için gereken tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. İngiltere Konsolosluğu, parmak izi verilmesini şart koştuğu için bu işlem esnasında bir danışmanımız size bizzat eşlik edecektir. Bunun yanı sıra, Re-Vize’yi tercih ettiğiniz takdirde uygun fiyatlı uçak bileti, konaklama rezervasyonları, seyahat sigortası gibi seyahat ihtiyaçlarınızda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz.

İngiltere vize işlemleri hakkında daha fazla bilgi almak veya vize işlemlerinizi hemen başlatmak için tecrübeli danışmanlarımızla irtibat kurabilir, dilerseniz Ankara veya İzmir ofislerimizden randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.