BLOG

İngiltere Vizem Reddedildi, Ne Yapabilirim?

A -A +
İngiltere Vizem Reddedildi, Ne Yapabilirim?

İngiltere, zor vize veren ülkelerden biri olarak nam salmıştır. Bunda yeşil pasaport sahiplerine dahi vize uygulaması, vize başvuruları kapsamında pek çok evrak talep ederek başvuru dosyalarını çok titiz değerlendirmelere tabi tutması ve özellikle yüksek ve şeffaf gelir beyanına önem vermesinin payı büyüktür. İngiltere Konsolosluğu, saydıklarımızın yanı sıra, vize başvurularını değerlendirirken çok önemli iki kriteri daha baz almaktadır. Bu kriterler, güvenlik ve illegal göç kriterleri olarak sıralanabilir.

Her ülke, vize başvurularını değerlendirirken, başvuru sahiplerinin vize geçerlilik süresinden sonra ülkelerine döneceklerine ve seyahatleri esnasında herhangi bir güvenlik tehdidi oluşturmayacakları kanaatine varmak ister. Bunun için de gelir durumu, çalışma veya eğitim durumunu gösteren belgeler, kayıtlı ruhsat ve tapular, ayrıntılı kimlik bilgileri gibi belgeler başvuru sahiplerinden talep edilmektedir. 

Reddedilen İngiltere vize başvuruları genellikle yukarıda bahsettiğimiz kanaati destekleyen belgelerin sunulmaması veya başvuru sahibinin herhangi bir güvenlik tehdidi oluşturma şüphesinin bulunduğu durumlarda reddedilmektedir. Reddedilen başvurularda vize ücretleri iade edilmemekte, iptal olan seyahat planları ve yapılan ek masraflar da eklendiğinde başvuru sahipleri pek çok maddi ve manevi kayıpla yüz yüze kalmaktadır. 

Bununla birlikte, reddedilen İngiltere vize başvurusu bir daha asla İngiltere’ye seyahat edemeyeceğiniz anlamına gelmez. Vize reddi kararına itiraz yolu bazı durumlarda kapalı olsa da tekrar başvuru yaparak hakkınızdaki olumsuz kanaati olumluya çevirme şansınız vardır. Zira İngiltere Konsolosluğu, her vize başvuru dosyasını ayrı bir şekilde değerlendirmektedir.

Reddedilen İngiltere vizesine tekrar başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, vizenizin neden reddedildiğini anlamak olacaktır. Bu anlaşıldıktan sonra, atılacak adım uygun bir tekrar başvuru stratejisi geliştirmek olacaktır. Örneğin vize başvurunuz maddi yetersizlik kanaati nedeniyle reddedildiyse, yeterli mali güce sahip olduğunuzu gösteren ek belgeleri başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Eğer seyahat amacınızın net anlaşılamaması veya amacınızdan şüphe duyulması gibi durumlarda ise seyahat amacınız ve planınız çok net, açık ve yalın bir dille kaleme alınmış bir başvuru dilekçesiyle hiçbir şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde açıklanmalıdır. Üçüncü önemli nokta ise doğru bir vize mülakat stratejisinin oluşturulmasıdır. Zira vize mülakatında takındığınız tutum, vize başvurusunun sonuçlanması açısından çoğu zaman belirleyicidir.

Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, reddedilen İngiltere vizesine tekrar başvuru süreci tamamen profesyonel bir anlayışla yürütülmesi gereken süreçtir. Reddedilen vize başvuruları üzerine gerçekleştirilen ikinci başvurularda önemli bir başvuru grafiği yakalamış olan uzman Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimize bu konuda güvenebilirsiniz. Tecrübeli ekibimiz, vizenizin reddedilme nedenini doğru bir şekilde tespit ettikten sonra hazırlamanız gereken evraklar konusunda sizi tüm ayrıntılarıyla bilgilendirecek, izlemeniz gereken başvuru ve mülakat stratejisi ile başvuru dilekçenizin kaleme alınması konusunda profesyonel danışmanlık sağlayacaktır. Reddedilen İngiltere vizesi ve diğer konular hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bize Ankara veya İzmir ofislerimizden ulaşabilir, dilerseniz randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz.

Reddedilen vizeniz için tekrar başvuru yapmak isterseniz, aşağıdaki Online Randevu Formumuzu doldurarak işlemlerinizi hemen başlatabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.