BLOG

İngiltere Vizesi Almak için Çalışmam Gerekiyor mu?

A -A +
İngiltere Vizesi Almak için Çalışmam Gerekiyor mu?

Dünyanın en önemli ülkelerinden biri olan İngiltere, bugün pek çok turisti ve gezgini ağırlamaktadır. Araştırmalara göre; İngiltere’yi ziyaret edecek vatandaşlarımızın arasında sadece öğrenim, iş kurma veya iş bulma amacıyla veya sonucuyla oraya giden vatandaşlarımız değil aynı zamanda turistik faaliyetler için İngiltere yolunu tutan fakat herhangi bir işe sahip olmayan vatandaşlarımız da mevcuttur. İngiltere, işi olmayan yani halihazırda çalışmayan vatandaşlar için farklı bir vize prosedürü gerektirmektedir.

Avrupa'nın Ve Dünyanın En Güçlü Ülkelerinden Biri: İngiltere

İngiltere, Avrupa'nın ve hatta dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İngiltere; Avrupa’nın en köklü, en güçlü ekonomisine ve en iyi eğitim sistemine sahip ülkesi olarak bilinmektedir. Her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan ülkenin resmi dili İngilizce'dir. Ülkeye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından diplomatik pasaport sahipleri hariç, diğer herkes vize uygulamasına tabi tutulmaktadır. Diplomatik pasaport sahipleri ise 180 günde 90 günlük bir süreye kadar bu işlemden muaf tutulmaktadırlar. Ülke ayrıca sıkı vize prosedürleri ile bilinmektedir diyebiliriz. Birleşik Krallığı meydana getiren dört ülkenin en büyüğü, görkemli mimarisi ve tarihi ile İngiltere'dir. Ülke, Birleşik Krallık'ın merkezi ve güney bölgesinde bulunmaktadır. Batısında Galler, kuzeyinde ise İskoçya ile komşudur. Doğusunda yer alan Fransa ve Manş Denizi ile ayrılmaktadır. İngiltere, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir. Vize türleri ise çeşitlilik gösterebilmektedir. En çok tercih edilen vize türleri arasında seyahat vizesi bulunmaktadır. Ayrıca İngiltere’de yaşayan kalabalık Türk nüfusu nedeniyle ülkeye akraba-arkadaş ziyareti için giden pek çok vatandaşımız da vardır.

İngiltere İşsiz Ve Çalışmayan Vizesi Almak İçin Ne Yapmam Gerekiyor?

Bu vize türü ile ilgili diğer vizelerde olduğundan daha titiz bir tavır sergilemeniz gerekmektedir. Yapılacak seyahat boyunca masraflarınızı karşılayacak bir sponsorunuzun olması veya bu seyahati kendi başınıza karşılayabilecek finansal bir yeterliliğe sahip olduğunuzu belgelemeniz oldukça önemli bir kriterdir diyebiliriz. Sponsorunuzun çalışma durumu ile ilgili evrakları da ibraz etmeniz gerkecektir ve bu durumda İngiliz Konsolosluğu evrakların sadece asıllarını değil aynı zamanda fotokopilerini de talep etmektedir. Bu evrakların UK Border Agency tarafından yeterli bir incelemeye tabi tutulması için yeminli tercüman tarafından çevirisi istenebilir. Çevirilerin noter tasdikli, tercüman tarafından imzalı ve kaşeli olması zorunludur. Yapacağınız bir genel ziyaretçi vize başvurusuna parmak izi ve yüz fotoğrafınızdan oluşan biyometrik verileri de eklemeniz gerekmektedir ve başvuru sahipleri bu işlem için alınan randevu saatinde vize başvuru merkezinde bizzat bulunmalıdırlar.

İngiltere çalışmayan vizesi almak ve daha detaylı bilgi edinmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.