BLOG

İngiltere Vizesi Almak İçin Ne Yapmalıyım?

A -A +
İngiltere Vizesi Almak İçin Ne Yapmalıyım?

Avrupa'nın güçlü ülkelerinden biri olan İngiltere; bugün bir çok kişi tarafından ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olan İngiltere, gerek siyasi konumu gerek ekonomik gücü, gerekse kültür-sanat bakımından zengin oluşu ile kendisine bir çok ziyaretçi çekmeyi başarmıştır. Schengen vizesinden ayrı bir kategoride yer alan İngiltere vizesi, titiz prosedürler içermektedir. Bu yazımızda sizler için İngiltere vize süreci ve detaylarını bir araya getirdik.

İngiltere Vizesi Hakkında Bilgiler

İngiltere’ye seyahat edecek Türk vatandaşlarının yapacakları vize başvurusu seyahat amaçlarına, mesleklerine, yaşlarına ve kalacakları süreye göre kategorilendirilmiştir. Bunlardan kendi amacınıza ve durumunuza uygun olanı seçmeniz oldukça önem arz etmektedir zira yerine getireceğiniz prosedürler ve hazırlamanız gereken evrak listesini bu kategori belirlemektedir. İngiltere vize başvurularında profesyonel bir destek almanız da bu anlamda önemlidir. Gözünüzden kaçabilecek ufak hatalar size maddi ve manevi kayıpların yanı sıra zaman kaybı da yaşatabilecektir.

İngiltere vizesi en zor alınan vize türlerinden biridir. Bunun nedeni evrakları sıkı incelemelere tabi tutan İngiltere Konsolosluğu’nun izlediği prosedürlerin de karmaşık olmasıdır. Avrupa’nın pek çok ülkesine seyahat etmenizi sağlayan Schengen vizesinden muaf tutulan Yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, İngiltere seyahatlerinde vize uygulamasına tabi tutulurlar. Yani “yeşil pasaportlular İngiltere’ye vizesiz seyahat edebilir mi” diye merak ediyorsanız cevabımız ne yazık ki hayır olacak.

İngiltere Vize Reddi

İngiltere vizesi, zor alınan bir vize türü olarak görülmektedir. Bunun sebebi ülkenin bir takım titiz prosedürleri bünyesinde barındırıyor oluşudur. Hatalı ve eksik belge teslimi gibi nedenlerle İngiltere vizesi reddedilebilir. Vize reddinizden sonra tekrar başvuru yapma gibi bir hakkınız vardır. Sizden istenen belgeleri eksiksiz, kusursuz ve doğru tarihler ile belgelemiş ve sunmuş olmanız vize alım sürecinizi olumlu yönde etkileyecektir. Aksi takdirde yeniden bir red yeme durumunuz söz konusudur. Vize başvurusu yaparken pasaportunuz, vize talep formunuz, seyahat sağlık sigortanız, uçak biletiniz, otel rezervasyonlarınız, gelir belgeniz  titizlikle hazırlanmalıdır. Ayrıca İngiltere'de bir akraba ve yakına sahip olmak size olumlu bir detay katacağından dolayı niyet mektubunuzu da hazırlamanız şiddetle önerilmektedir.

Tüm vize başvuru süreçlerinizde herhangi bir maddi-manevi kayıp yaşamamanız için Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri ayrıcalığından faydalanabilirsiniz. Bize ulaşmak için online iletişim formunu doldurabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.