BLOG

İngiltere Vizesi Almak İsteyenlere Tavsiyeler

A -A +
İngiltere Vizesi Almak İsteyenlere Tavsiyeler
İngiltere, Avrupa’nın en köklü, en güçlü ekonomisine ve en iyi eğitim sistemine sahip ülkesidir diyebiliriz. Her yıl yüz binlerce yabancıyı ağırlayan İngiltere yalnızca ticaret ve eğitim için değil eğlence ve turistik amaçlarla da çok sayıda ziyaretçi almaktadır. 
 
İngiltere Birleşik Krallığı’na seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından diplomatik pasaport sahipleri hariç diğer herkes vize uygulamasına tabi tutulurlar. Diplomatik pasaport sahipleri ise 180 günde 90 günlük bir muafiyete sahiptirler. İngiltere üzerinden diğer ülkelere seyahat edecekler ise transit vize başvurusu yapmaları gerekir. Ancak 24 saati aşamayacak geçişlerinizde transit vize almanıza gerek kalmaz. 
 
Schengen Vizesinden ayrı tutulan İngiltere Vizesi; İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat etmek isteyen kişilerin ülkelere giriş yapabilmesi için almaları gereken bir vizedir. İngiltere Vizesi ile İrlanda Cumhuriyetine giriş yapılamamakta olup ilk önce İngiltere sınırları içerisine seyahat edilmesi takdirde geçiş yapılmasına izin verilmektedir. Kısaca, İngiltere’nin de dahil olduğu bir Avrupa seyahati planlıyorsanız, bunun en temiz yolu hem Schengen hem İngiltere vizesi almaktır. 
 
Uzun süreli İngiltere Vizesi almak istediğinizde 6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık vize seçenekleri ile karşılaşırsınız. İngiltere’ye uzun süre düzenli olarak seyahat etmesi gereken vatandaşların bu gerekliliği belgelemeleri halinde başvuru yapmasında bir engel bulunmamakta olup, sürecin oldukça titizlikle incelendiğini evraklarının sıkı denetimlerden geçtiğini göz önünde bulundurarak, seyahat tarihinden en az bir ay önce başvuru işlemlerini başlatmalarını tavsiye ederiz. 
 
İngiltere Vizesine başvuracak kişilerin konsoloslukların gerekli gördüğü takdirde ekstra evrak isteyebileceklerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Herhangi bir maddi, manevi ve zaman kaybı yaşamamanız adına alanında uzman ve deneyimli kişilerden, örneğin; uzun yıllardır alanında güvenilir bir isim olarak faaliyetlerini yürüten ReVize Profesyonel Vize Danışmanlığı’ndan yardım almanızı tavsiye ederiz. Yalnızca vize prosedürlerine hakim olmakla kalmayıp aynı zamanda size transfer işlemleri, seyahat sağlık sigortası ve konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlık sunabilen Re-Vize’nin Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan ofislerini ziyaret edebilir, danışmanlarla birebir görüşebilirsiniz. Sorunsuz İngiltere Vizesi almak için vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçin.
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.