BLOG

İngiltere Vizesi Başvuru Formu

A -A +
İngiltere Vizesi Başvuru Formu

Avrupa'nın en güçlü ve kendine has ülkelerinden biri olan İngiltere; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerin başında gelmektedir. İngiltere vizesi, Schengen vizeleri kapsamında değildir; başka bir deyişle, İngiltere vizeniz ile diğer Avrupa ülkelerini ziyaret edemezsiniz. Bunun için ayrıca Schengen vizesine başvurmanız gerekecektir. Ayrıca yeşil pasaport sahiplerine de vize uygulamaktadır. Başvuru sürecinde ise dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri ise İngiltere vizesi başvuru formunu eksiksiz ve tam bir şekilde doldurmanız gerektiğidir.

İngiltere Vizesi Zor Mu Alınır?

İngiltere vize işlemleri çok titiz ve karmaşık prosedürlere tabidir. Bu nedenle İngiltere, dünyada en zor vize veren ülkelerden biri olarak kabul edilmektedir. Yeşil pasaport sahibi vatandaşlarımıza da vize uygulaması, bunun bir örneği olarak görülebilir. Ancak buna rağmen endişelenmenize gerek yoktur, ilgili yeterlilikleri doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde vizenizin reddedilmesi için herhangi bir neden olmayacaktır. İngiltere vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri, maddi durumunuzu detaylı bir şekilde belgelemek olacaktır. Yüksek meblağların bulunması vize başvurunuzda oluşacak kanı açısından avantaj teşkil etse de ani ve kaynağı bilinmeyen para girişlerini açıklamanız beklenebilir. Dürüstlük ve şeffaflık, vize başvurularının olumlu sonuçlanmasında çok etkilidir.

İngiltere Vize Reddi

Başvuru sürecinde eğer gerekli evrakları doğru bir şekilde teslim etmezseniz vizeniz reddedilir. Ayrıca her ülke, vize başvurularını değerlendirirken, başvuru sahiplerinin vize geçerlilik süresinden sonra ülkelerine döneceklerine ve seyahatleri esnasında herhangi bir güvenlik tehdidi oluşturmayacakları kanaatine varmak ister. Bunun için de gelir durumu, çalışma veya eğitim durumunu gösteren belgeler, kayıtlı ruhsat ve tapular, ayrıntılı kimlik bilgileri gibi belgeler başvuru sahiplerinden talep edilmektedir. Reddedilen İngiltere vize başvuruları genellikle  bahsettiğimiz kanaati destekleyen belgelerin sunulmaması veya başvuru sahibinin herhangi bir güvenlik tehdidi oluşturma şüphesinin bulunduğu durumlarda reddedilmektedir. Reddedilen başvurularda vize ücretleri iade edilmemekte, iptal olan seyahat planları ve yapılan ek masraflar da eklendiğinde başvuru sahipleri pek çok maddi ve manevi kayıpla yüz yüze kalmaktadır.

İngiltere vize süreci hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için online iletişim formundan bizlere ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.