BLOG

İngiltere Vizesi Hakkında Bilmeniz Gereken Püf Noktalar

A -A +
İngiltere Vizesi Hakkında Bilmeniz Gereken Püf Noktalar

Avrupa'nın kadim ülkelerinden biri olan İngiltere, bugün binlerce kişi tarafından ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Schengen kapsamında yer almayan İngiltere vizesi, yoğun prosedürlere ve inceleme süreçlerine tabi olup alınması en zor vizelerden biridir. İngiltere vizesi başvurusunda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, maddi durumunuzu ayrıntılarıyla belgelemenizdir. İngiliz Konsolosluğu, başvuru sahiplerinin maddi durumunu ayrıntılı bir şekilde incelemektedir. 

Schengen vizesinden ayrı tutulan İngiltere vizesi için hazırlayacağınız belgeler seyahat amacınıza göre değişkenlik göstermektedir. Ancak yine de mutlaka tüm başvurularda hazır bulundurulması gereken belli başlı evraklar vardır. 10 yıldan eski olmaması gereken pasaportunuz, son 6 ayda çekilmiş olması gereken iki adet biyometrik fotoğrafınız, nüfus kayıt örneğiniz, varsa davetiyeniz, gelir belgeleriniz ve seyahat sağlık sigortanız mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken evraklar arasındadır. Hazırlayacağınız diğer evraklar arasında çalışma belgeleriniz, mali durumunuzu gösteren belgeler (hesap dökümü, bankadaki varlıklarınız, tapu vs.), gidiş amacınızı açık ve net bir şekilde açıklayan seyahat dilekçesi vb. yer almaktadır.

İngiltere Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Vizenizin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Ancak yine de elbette ortalama bir süreden bahsetmek mümkündür. Başvurular genellikle 14 ila 21 gün içinde sonuçlanır. Öncelikli başvuru yaparak, vizenizin daha kısa süre içinde sonuçlanmasını istiyorsanız konsolosluk tarafından belirlenen ekstra ücreti ödemeniz gerekecektir. Başvurduğunuz bu vize türü ise ekspres vizedir. Vizelerin geçerlilik süreci  seçtiğiniz türe göre değişkenlik göstermektedir. Bir çalışma vizesi ya da aile birleşimi vizesinin geçerlilik süreci ile turistik bir vizenin geçerlilik süreci aynı değildir. Vize başvuruları için iki türde kategori bulunmaktadır. Bunlardan ilki, genellikle kısa süreli turistik geziler için alınan C tipi vize kategorisidir. Kısa süreli vizeler genellikle 90 günden daha az ziyaretler için geçerlidir. D tipi vize kategorisinde olan vizeler ise 90 günden daha fazla ziyaret etme hakkı sunmaktadır. Hatta bazıları oturum izni bile sağlamaktadır.

İngiltere vizesi hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz bize online iletişim formundan ulaşabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.