BLOG

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar

A -A +
İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Güçlü tarihi, siyasi yapısı, kendine özgü duruşu ve ekonomisi ile İngiltere, bir çok ziyaretçinin uğrak noktalarından biri olmuştur. Ülke, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olduğundan dolayı, burayı ziyaret edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Schengen vizesinden ayrı kategoride olan İngiltere vizesi oldukça titiz detayları barındırmaktadır. Peki vize için gerekli olan evraklar nelerdir?

İngiltere Vize Evrakları

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki İngiltere, Schengen ülkesi olmadığı için herhangi bir Schengen vizesi ile ülkeye seyahat yapmanız mümkün değildir. Schengen vizesinden ayrı tutulan İngiltere vizesi; İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat etmek isteyen kişilerin ülkelere giriş yapabilmesi için almaları gereken bir vize türüdür. Uzun süreli bir İngiltere vizesi almak istediğinizde 6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık vize seçenekleri ile karşılaşırsınız. İngiltere’ye uzun süre düzenli olarak seyahat etmesi gereken kişilerin bu gerekliliği belgelemeleri halinde başvuru yapmasında bir engel bulunmamakta olup, sürecin oldukça titizlikle ve detaylıca incelendiğini, evraklarının sıkı denetimlerden geçtiğini göz önünde bulundurarak, seyahat tarihinden en az bir ay önce başvuru işlemlerini başlatmalarını tavsiye etmekteyiz.

İngiltere'ye pek çok açıdan gitmek mümkündür. Eğitim amaçlı gitmek istediğiniz zaman başvuracağınız vize türü eğitim vizesi olacaktır. Ya da eğer işinizle ilgili bir ziyarette bulunmanız gerekiyorsa, İngiltere ticari vizesi almanız gerekecektir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, hangi amaçla gidiyorsanız evraklarınızın o doğrultuda hazırlanması gerektiğidir. Sıkı prosedürlere maruz kalınan bu belgelerin eksiksiz ve tam bir şekilde konsolosluğa sunulması gerekmektedir. Aksi taktirde vizeniz olumsuz sonuçlanacaktır. Sizden istenen evraklar seyahat amacınıza göre değişkenlik gösterecektir ancak mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken evraklardan bahsedecek olursak bunlar; pasaportunuz, iki adet biyometrik fotoğrafınız, nüfus kayıt örneğiniz, gelir belgeleriniz, davetiyeniz (eğer varsa) ve seyahat sağlık sigortanızdır.

İngiltere vizesi alırken atmanız gereken en önemli adım, profesyonel bir yardım almak olacaktır. Bu sayede vize süreçlerinden muaf olarak, vizenizi olumlu bir şekilde sonuçlandırmanız mümkündür. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, alanında kendini uzmanlaştırmış vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.