BLOG

İngiltere Vizesi İçin Ne Kadar Süre Beklerim?

A -A +
İngiltere Vizesi İçin Ne Kadar Süre Beklerim?

İngiltere Batı Avrupa’daki zengin bir ada ülkesi. Her yıl on binlerce turist tarafından ziyaret edilen bu ülke, görülmesi gereken ülkelerden biridir. Ülkemizden de sürekli olarak eğitim, ticaret, turizm gibi sebeplerle ziyaretçi alan bu ülkeye gitmek istiyorsanız öncelikle elbette tüm gerekli prosedürleri tamamlamanız ve vize almanız gerekiyor. Peki İngiltere vizesi için ne kadar süre beklenmesi gerekiyor?

Yurt dışı vize işlemleri pek çok kişi için oldukça yorucu süreçler olabiliyor. Tamamlanması gereken çok sayıda evrak, belirtilmesi gereken çok sayıda ayrıntı, beklenmesi ve tam zamanında bitirilmesi gereken görüşmeler var. Yurt dışına seyahat etmek isteyenler bu zorluklara katlanmamak için artık sıklıkla vize danışmanlık hizmetlerinden faydalanıyorlar. 

İngiltere Vizesi

İngiliz hükümeti öncelikli olarak sizden, maddi durumunuzu en ince ayrıntılarına kadar kendilerine belirtmenizi istiyor. Banka hesaplarında mümkün mertebe yüksek rakamları bulundurmaya çalışmanız sizin lehinize olacaktır. Fakat İngiliz hükümeti hesap hareketlerinizi de titizlikle inceleyeceğinden hesap hareketlerinizi bu süreçten önce akıllıca düzenlemeniz önerilir. Örneğin büyük meblağdaki bir parayı hesabınıza bir anda aktardığınız anlaşılırsa vize alırken problem yaşayabilirsiniz. İngiltere, şeffaflığa önem veren bir ülke bu konuda. 

Bu ülkeye gidebilmek için diğer ülkelerde de olduğu gibi başvurabileceğiniz farklı vize biçimleri bulunuyor. Seyahat amacınız, almak istediğiniz vize türü, maddi durumunuz vs. hepsi prosedürlerin sizin deneyiminize özgü bir şekilde şekillenmesine sebep oluyor ve ek talepler oluşabiliyor. Doğru vize türüne başvuru yapmanız ve ziyaret amacınızı başvurduğunuz vize türüne uygun şekilde yapmanız gerekiyor ve sonrasında sizden istenecek olan belgeleri büyük bir titizlikle hazırlamanız gerekiyor.

Nereye, Nasıl, Ne Zaman?

İngiltere vizesi başvuruları doğrudan İngiliz Konsolosluğu’na yapılmaz. Konsolosluğun yetkilendirdiği vize işlem merkezlerinde başvurunuzu gerçekleştirirsiniz. İngiltere Schengen Bölgesi’nde yer almadığı için gidip bizzat parmak izinizi vermeniz gerekir. 

Başvurduğunuz vizenin türüne ve kendi özgül durumunuza göre değişkenlik göstermek üzere, İngiltere vizesine yapacağınız başvurular ortalama 14 ila 21 gün arası bir süre içerisinde sonuçlanıp tarafınıza bildirilir. Dilerseniz öncelikli başvuru yaparak daha hızlı bir vize de edinebilirsiniz fakat bunun için talep edilen ekstra ücreti ödemeniz gerekir. Böylesi bir vize başvurusu “Ekspres Vize Başvurusu” olarak adlandırılır. 

Bize Ulaşın

Eğer siz de vize işlemlerinizi hızlandırmak, başvurularınızın kabul edilmesini garanti altına almak istiyorsanız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’na başvurabilirsiniz. Sitemizde yer alan online randevu formunu doldurarak bizimle irtibat sağlayabilirsiniz. 
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.