BLOG

İngiltere Vizesi Ret Alma Nedenleri

A -A +
İngiltere Vizesi Ret Alma Nedenleri

Güçlü ekonomisi, köklü ve soylu tarihi, dünya başarı sıralamasında üst sıralarda yer alan eğitim kurumlarıyla İngiltere; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından en çok ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Schengen Anlaşması taraflarından biri olmayan İngiltere, vize almak isteyen turistleri yoğun prosedürlere ve geniş kapsamlı incelemelere tabi tutmaktadır. Oldukça titiz prosedürler barındıran İngiltere vizesi başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı hassas noktalar vardır. Eğer bu süreçlere dikkat edilmezse vizeniz olumsuz sonuçlanarak ret cevabı alabilir ve maddi ve manevi kayıplar yaşayabilirsiniz.

İngiltere vizesi başvurusunda dikkat etmeniz gereken kritik konulardan ilki, maddi durumunuzu tüm şeffaflığıyla ortaya koymanızdır. İngiliz Konsolosluğu, vize başvurusunda bulunan turistlerin maddi durumunu ayrıntılı bir şekilde inceleme talebinde bulunmaktadır. Banka hesabınızda bulunan paranın miktarının yüksek olması sizi bir adım öne taşıyacaktır fakat burada çok kritik bir detay vardır: Hesabınızda yer alan para aniden ve tek seferde yatırılmış olmamalı, hesap hareketleriniz şeffaf olmalıdır. İngiltere, başvuru sahibinin tüm evraklarını virgülünden noktasına kadar inceleyerek tüm detaylarıyla ele almaktadır. Bu bakımdan İngiltere vizesi alması en zor vizelerden biri olarak bilinir. Ancak gereken hassasiyeti göstermeniz ve talep edilen koşulları karşılamanız halinde İngiltere vizenizin reddedilmesi için herhangi bir neden olmayacaktır.

İngiltere Vize Reddi Ve Detayları

Reddedilen İngiltere vize başvuruları genellikle yukarıda bahsettiğimiz kanaati destekleyen belgelerin sunulmaması veya başvuru sahibinin herhangi bir güvenlik tehdidi oluşturma şüphesinin bulunduğu durumlarda reddedilmektedir. Reddedilen başvurularda vize ücretleri iade edilmemekte, iptal olan seyahat planları ve yapılan ek masraflar da eklendiğinde başvuru sahipleri pek çok maddi ve manevi kayıpla yüz yüze kalmaktadır. Bununla birlikte, reddedilen İngiltere vize başvurusu bir daha asla İngiltere’ye seyahat edemeyeceğiniz anlamına gelmez. Vize reddi kararına itiraz yolu bazı durumlarda kapalı olsa da tekrar başvuru yaparak hakkınızdaki olumsuz kanaati olumluya çevirme şansınız vardır. Zira İngiltere Konsolosluğu, her vize başvuru dosyasını ayrı bir şekilde değerlendirmektedir.

İngiltere vize başvurusunda bulunmak ya da vize reddi sürecine itiraz etmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımızdan gerekli olan profesyonel desteği alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.