BLOG

İngiltere Vizesi Ret Nedenleri

A -A +
İngiltere Vizesi Ret Nedenleri

Birleşik Krallığın en büyük ülkesi İngiltere, en sıkı vize prosedürlerine sahip ülkelerden biridir. İngiltere tarihi, sanatı, kültürü, teknolojik ve bilimsel çalışmaları, sosyal politikaları ve daha birçok özelliği ile turistik cazibeye sahip bir ülkedir. Her yıl binlerce insan çeşitli sebeplerle İngiltere’ye seyahat etmektedir. 

Gerek sosyoekonomik durumu, gerek ülkeler arasındaki konumu ile fazlasıyla göz önünde olan bir ülke olarak İngiltere, topraklarına giriş çıkışı sıkıca denetlemektedir. Elbette İngiltere’den vize almak imkansız değil ancak en zorlayıcı ülkelerden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Profesyonel bir destek almanızı hem biz hem de konsolosluklar tavsiye etmektedir. 

Peki İngiltere vizenizin reddedilmesindeki potansiyel sebepler nelerdir?

İngiltere vizeniz, öncelikle pasaportunuz dikkate alınarak değerlendirilir. Örneğin ilk kez yurtdışına çıkıyor ve İngiltere’den vize almak istiyorsanız, daha katı bir inceleme sürecinden geçersiniz. Daha önce Amerika veya Kanada vizesi almış olmak ise size avantaj sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta, seyahat amacınızı destekleyen belgeler sunmaktır. Örneğin bir konferansa katılmak için ticari vize talebinde bulunduğunuzda, mesleki belgelerinizi başvuruda belirtmek, konferans davetiyesini ibraz etmek gibi amacınızı destekleyen belgeler sunmak vizenizin onaylanması için çok önemlidir. Eğer bu tarz belgeler sunamıyorsanız konsolosluğun ikna olma ihtimali düşecek dolayısıyla vizeniz reddedilecektir. 

Konsolosluğunuzun pasaportta dikkat ettiği diğer bir konu, pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması, yıpranmamış olması, en az 2 adet boş sayfasının bulunması ve seyahatinizin bitiminden itibaren 6 ay daha geçerliliğini koruması gibi durumlardır. Bu şartları sağlamayan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir. 

İngiltere vize başvurusu için doldurmanız gereken başvuru formunda eksik ve yanlış bilgi beyanında bulunmak vize başvurunuzun reddedilmesine sebep olacak bir başka durumdur. Prosedürleri eksik bırakırsanız veya hatalı işlemler yaparsanız bunlar vizenizin reddedilmesi için bir gerekçe olur. 

Vizenizin reddedilmesi İngiltere vizesi alamayacağınız anlamına gelmiyor. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın daha önce çok kez başarıyla gerçekleştirdiği şekilde yeniden başvurusu yapabilirsiniz. Ancak ilk başvurudan çok daha zorlu bir süreç olan itiraz başvurusunda profesyonel bir yardım almanız önemle tavsiye edilir. Vizenizin ilk etapta neden reddedildiğini tespit etmek ve o eksikliği giderirken konsolosluğa ilk etapta neden eksik olduğunu açıklamak önemlidir. 

İtiraz başvurusu yapmak veya sorunsuz İngiltere vizesi almak istiyorsanız bizimle Canlı Destek hattımız, telefon numaralarımız, yan taraftaki Online Randevu Formu üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan ofislerimizde alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımızla yüz yüze görüşerek vize sürecinizi başlatabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.