BLOG

İngiltere Vizesinden Neden Red Alırsınız?

A -A +
İngiltere Vizesinden Neden Red Alırsınız?

İngiltere; Avrupa’nın en köklü, en güçlü ekonomisine ve en iyi eğitim sistemine sahip ülkelerinden biridir. Her yıl yüz binlerce yabancıyı ağırlayan İngiltere, yalnızca ticaret ve eğitim için değil eğlence ve turistik amaçlarla da çok sayıda ziyaretçi almaktadır. Ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olduğundan dolayı, buraya gitmeden önce İngiltere vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Sıkı prosedürleri bünyesinde barındıran İngiltere vizesinden red cevabı almak pek çok kişiyi korkutan bir durumdur.

İngiltere Vizesi Prosedürleri

Schengen vizesinden ayrı tutulan İngiltere vizesi; İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat etmek isteyen kişilerin ülkelere giriş yapabilmesi için almaları gereken bir vizedir. İngiltere Vizesi ile İrlanda Cumhuriyetine giriş yapılamamakta olup ilk önce İngiltere sınırları içerisine seyahat edilmesi takdirde geçiş yapılmasına izin verilmektedir. Kısaca, İngiltere’nin de dahil olduğu bir Avrupa seyahati planlıyorsanız, bunun en temiz yolu hem Schengen hem İngiltere vizesi almaktır. İngiltere vizesine başvuracak kişilerin konsoloslukların gerekli gördüğü takdirde ekstra evrak isteyebileceklerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Ayrıca bu belgeler seyahat amacınıza göre de değişkenlik gösterecektir.

İngiltere Vizesi Neden Red Cevabı Alır?

İngiltere vizeniz, öncelikle pasaportunuz dikkate alınarak değerlendirilir. Örneğin ilk kez yurt dışına çıkıyor ve İngiltere’den vize almak istiyorsanız, daha katı bir inceleme sürecinden geçersiniz. Daha önce Amerika veya Kanada vizesi almış olmak ise size avantaj sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta, seyahat amacınızı destekleyen belgeler sunmaktır. Örneğin bir konferansa katılmak için ticari vize talebinde bulunduğunuzda, mesleki belgelerinizi başvuruda belirtmek, konferans davetiyesini ibraz etmek gibi amacınızı destekleyen belgeler sunmak vizenizin onaylanması için çok önemlidir. Eğer bu tarz belgeler sunamıyorsanız konsolosluğun ikna olma ihtimali düşecek dolayısıyla vizeniz reddedilecektir.

Tekrar Başvuru Yapabilir miyim?

Eğer vizeniz red cevabı alırsa tekrar başvuru yapmanız mümkündür. Sizden istenen belgeleri eksiksiz, kusursuz ve doğru tarihler ile belgelemiş ve sunmuş olmanız vize alım sürecinizi olumlu yönde etkileyecektir. Aksi taktirde yeniden bir red yeme durumunuz söz konusudur. Vize başvurusu yaparken pasaportunuz, vize talep formunuz, seyahat sağlık sigortanız, uçak biletiniz, otel rezervasyonlarınız, gelir belgeniz  titizlikle hazırlanmalıdır.

Daha sağlıklı bir vize süreci geçirmek ve olası tüm olumsuzlukları önlemek için bugün artık tüm konsolosluklar profesyonel yardım almanın önemini vurgulamaktadırlar. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında kendini uzmanlaştırmış deneyimli vize danışmanlarımızdan yardım talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.