BLOG

İngiltere Vizesinden Ret Almamak İçin Ne Yapmalıyım?

A -A +
İngiltere Vizesinden Ret Almamak İçin Ne Yapmalıyım?

Birleşik Krallık'ın en güçlü ülkelerinden biri olan İngiltere, vize konusunda oldukça hassas prosedürler uygulamaktadır. Schengen vizesinden ayrı tutulan İngiltere vizesi almak bu yüzden zor olabilmektedir. Ancak yine de İngiltere vizesini rahat bir şekilde almanın bir kaç püf noktası vardır. Bu yazımızda İngiltere vizesinden ret almamak için ne yapmalı konusunu irdeledik.

 Dikkat Etmeniz Gerekenler

İngiltere vize başvurusu için öncelikle sizden talep edilen formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Formu doldurduktan sonra sıra vize ücretini ödemeye geliyor. Randevu aldığınıza ve ücreti yatırdığınıza dair belgelerin çıktısını alıp dosyanıza eklemeyi unutmayın. İngiltere, vize başvuru işlemlerini doğrudan konsolosluk üzerinden değil yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri üzerinden kabul etmektedir. Başvurular genellikler 14 ila 21 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak konsolosluk tarafından talep edilen meblağı ödemeniz koşuluyla vize işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz; bu seçeneğe ekspres vize denmektedir.

İngiltere vizesine başvururken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri mali durumunuzu ayrıntılı şekilde belgelemenizdir. Başvuru değerlendirmesi sırasında bu belgeler titizlikle incelenir. Banka hesabınızda yüksek miktarların olması sizin için avantajdır. Ancak hesap hareketleriniz açık ve şeffaf olmalıdır. Hesabınızdaki paranın kaynağına dair belgeleri mutlaka dosyanızda bulundurmalısınız. Eğer öğrenci vizesine başvuruyorsanız ülkede geçireceğiniz süre içindeki masraflarınızın kimin tarafından karşılanacağı ve bu kişi ya da burs almanız halinde kurumun ayrıntılı gelir dökümlerini sunmanız gerekmektedir.

 Nereye Başvuru Yapmalıyım?

İngiltere vize işlemleri, İngiltere Konsolosluğu yerine konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru kurumu aracılığıyla gerçekleştirilir. İngiltere vizesi başvuru formları da çevrimiçi doldurulan çok detaylı formlar olup süreç hakkında bilgi sahibi olan kişilerce ve profesyonel bir anlayışla doldurulması büyük önem taşır.

İngiltere vize işlemlerinde tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibine güvenebilirsiniz. Profesyonel ekibimiz, İngiltere vize başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi için gereken tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. İngiltere Konsolosluğu, parmak izi verilmesini şart koştuğu için bu işlem esnasında bir danışmanımız size bizzat eşlik edecektir. İngiltere vize işlemleri hakkında daha fazla bilgi almak veya vize işlemlerinizi hemen başlatmak için tecrübeli danışmanlarımızla irtibat kurabilir, dilerseniz Ankara veya İzmir ofislerimizden randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.