BLOG

İngiltere Ziyaretinizde İrlanda'yı da Ücretsiz Gezebileceğinizi Biliyor muydunuz?

A -A +
İngiltere Ziyaretinizde İrlanda'yı da Ücretsiz Gezebileceğinizi Biliyor muydunuz?

Avrupa'nın ve hatta dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olan İngiltere bugün pek çok kişiyi ağırlayan önemli bir ülkedir. En çok turist çeken ülkelerin başında gelen İngiltere, aynı zamanda vize alması en zor ülkelerden de biridir. 2017 yılında yaklaşık 67 bin kişi Türkiye’den İngiltere’ye gitmiş, Birleşik Krallık’ı oluşturan ülkelerden biri olan İngiltere’nin başkenti Londra’yı ise dünyanın her yerinden 5 milyon 200 bin kişi ziyaret etmiştir. Peki İngiltere ziyareti sırasında İrlanda'yı da ücretsiz gezebileceğinizi biliyor muydunuz?

Eğer İrlanda'ya Birleşik Krallık üzerinden geçmek isterseniz, 180 gün ikametli C tipi vizenizle önce Birleşik Krallık'a giriş yapıp, ardından İrlanda'ya geçiş yapmanız mümkündür. Fakat eğer direkt İngiltere vizesi ile İrlanda'ya seyahat etmek istiyorsanız bu mümkün değildir. İngiltere Birleşik Krallığı’na seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından diplomatik pasaport sahipleri hariç diğer herkes vize uygulamasına tabi tutulurlar. Diplomatik pasaport sahipleri ise 180 günde 90 günlük bir muafiyete sahiptirler. İngiltere üzerinden diğer ülkelere seyahat edecekler ise transit vize başvurusu yapmaları gerekir. Ancak 24 saati aşmayacak geçişlerinizde transit vize almanıza gerek kalmaz.

Peki İngiltere Schengen Bölgesine Dahil midir?

Uzun yıllar Avrupa Birliği üyesi olan İngiltere diğer üyelerin aksine Schengen vizesine dahil değildir ve yine diğer üyelerden farklı olarak Euro yerine Pound para birimini kullanmaktadır. İngiltere, yeşil pasaportlular da dahil olmak üzere Türkiye vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Başvuruların titizlikle incelendiği İngiltere vizelerinde evrakları direktiflere uygun şekilde doldurmak çok önemlidir. Gereklilikleri harfiyen yerine getirdiğinizde İngiltere vizesi almanız söylendiği kadar zor değildir, ancak bu konuda profesyonel bir danışmandan yardım almanızı tavsiye ederiz.

İngiltere vizesine başvururken dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri; maddi durumunuzu belgelendirmek olacaktır. Hesabınızda göstereceğiniz paranın kaynağının belli olmaması sorun çıkarabilmektedir. Tapu, ruhsat gibi gayrimenkuller belgelenerek başvuruda sunulabilir. Vize başvuru dilekçesinde seyahat amacınız, kalacağınız süre, konaklamanız gibi ayrıntıları net şekilde ve doğru bir dille anlatmanız gerekmektedir.

İngiltere'ye profesyonel bir yardım alarak gitmek ve İngiltere vizenizi en sağlıklı şekilde almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ve uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.