BLOG

İngiltere'de Yaşam

A -A +
İngiltere'de Yaşam

Amerika’dan sonra dünyadaki en fazla göçmen çalışan insana sahip ülke olmasıyla bilinen İngiltere’de çalışmak, ülkenin göçmenlere sunduğu yoğun imkanlardan dolayı pek çok Türk vatandaşının hedefi haline gelmiştir. Özellikle yabancı nüfusun İngiliz nüfus ile eşit miktarda olduğu Londra bu konuda altın bir fırsattır. Şehirdeki yabancı nüfusun bir kısmı eğitim için gelenlerden oluşurken diğer bir kısmı da çalışmak veyahut para kazanmak için şehre gelenlerden oluşur.

İngiltere’de yaşamak ve çalışmak, ülkedeki Türk çalışan diasporasının sayıca fazlalığından dolayı da avantajlı bir seçenektir. İngiltere’de çalışmak için bulunan 22.500’ün üzerinde Türk vatandaşı mevcuttur. Bu vatandaşların çoğu iyi bir konum sahibi olsa da İngiltere gibi refah seviyesinin yüksek olduğu bir ülkede çalışmak için ülkede bulunanların en büyük şikayetlerinden birisi hayat pahalılığıdır. Özellikle ülkedeki toplu taşıma ve kira ücretleri diğer Avrupa ülkelerine kıyasla görece yüksektir ancak giyim ve beslenme alanlarında ülke daha gelişmiş imkanlara sahiptir.

İngiltere’de saatlik asgari ücret 7,5 Pound civarındadır ve ülkede haftalık 40 saat kadar çalışılmaktadır. Aylık ortalama brüt kazanç ise 1200 pound civarındadır. Yıllık net kazancın 11.500 pound kadar olan kısmı vergi harici tutulmaktadır. Bu rakamın üzerindeki kazançlar ise gergisi kesintisine tabi tutulmaktadır. Bu rakamlar üzerinden ortalama 70-80 pound sigorta bedeli ve emeklilik bedeli kesintisi yapılmaktadır. Yani asgari ücret açısından baktığımızda yaklaşık 1.100 pound civarında bir kazanç net olarak ele geçmektedir.

1.100 pound’luk bir gelir düşünüldüğünde ve ülkedeki yaşam pahalılığı ile karşılaştırıldığında ortaya çıkan zorlu durum çoğu zaman, hayatını bu ülkede kurmak isteyen insanları yatırımcılık tabanına itmektedir ve bunu yapmanın da en mantıklı yolu Ankara Antlaşması vizesi almaktan geçmektedir. İki ülke arasında uzun süredir yürürlükte olan Ankara Antlaşması, İngiltere’de yaşamak isteyen pek çok Türk vatandaşının kurdukları işletmeler sayesinde bu hayallerini gerçekleştirmelerine ön ayak olan bir antlaşmadır.

Bu antlaşma sayesinde İngiltere’nin yaşam pahalılığını kendi işletmelerinin karları ile nötrlemenin hatta bu pahalılığın ötesine geçmenin bir yolunu bulan Türk vatandaşları aynı antlaşma sayesinde İngiliz vatandaşlığına da geçebilmektedirler. Teknik olarak bir iş insanı vizesinden farkı olmayan Ankara Antlaşması bir iş insanı vizesine veya çalışma vizesine kıyasla çok daha avantajlıdır. Çünkü geçen yıllar boyunca iki ülke arasında neredeyse bir gelenek haline gelmiştir ve bu sebepten dolayı da içeriği ve sağladığı getiriler de buna göre düzenlenmiştir. Aynı zamanda Ankara Antlaşması’nın getirdiği belli başlı düzenlemeler sayesinde İngiltere’de bir işletme kuran Türk vatandaşları herhangi bir İngiliz vatandaşı ile aynı özlük haklarına sahiptirler bu yüzden eşit bir rekabet ortamı oluşmaktadır ve kimse bir diğerinin haksız bir şekilde önüne geçmemektedir.

Ankara Antlaşması ile ilgili aklınıza takılabilecek her türlü soru için İzmir, Ankara ve İzmir ofislerimizi ziyaret edebilir ve deneyimli uzmanlarımızdan yardım talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.