BLOG

İngiltere'de Yatırım

A -A +
İngiltere'de Yatırım

Son derece güçlü bir ekonomiye sahip olan İngiltere, pek çok yatırımcının girişimcilikte bulunmak istediği ve yatırım yapma arzusunda olduğu bir ülkedir. Güven veren stabilliği ve vatandaşlarının, hükumetinin yeni ekonomik girişimlere yönelik sıcaklığı her geçen gün daha fazla yatırımcıyı Avrupa ekonomisinin temellerinden birisi olan bu ülkeye çekmektedir. İngiltere’de yatırım yapmanın en önemli avantajlarından birisi yatırımın geri dönütünün dünyanın en değerli para birimlerinden birisi olan İngiliz Sterlini ile alınacak olmasıdır. Bu sebepten dolayı yatırımcıların zenginlikleri şayet başka bir ülkeye sık sık ziyarette bulunacak olurlarsa artacak ve güçlenecektir.

Ancak İngiltere’de yatırım yapmak her ne kadar güzel ve verimli olsa da zor süreçleri beraberinde getirmektedir. Zira İngiltere güçlü ekonomik geleneğinden dolayı her yatırımcıyı kabul etmemektedir. Pek çok vize konsolosluk başvurusundan geri dönmekte ve sayısız yatırım henüz başlamadan sona ermektedir. Bunun en temel sebeplerinden birisi başvuranların vize prosedürlerine tamamıyla hakim olmamasıyla birlikte, İngiltere’de yatırımı kolaylaştıracak en önemli etmenlerden birisi olan Ankara Antlaşması’ndan habersiz olmalarıdır.

Türk vatandaşlarına İngiltere’de iş kurup çalışma imkanı sağlayan Ankara Antlaşması, İngiliz vatandaşlığına geçmek isteyen ve bu sayede yatırımlarını genişletme imkanı bulacak yatırımcıların sık sık başvurduğu bir prosedür olmakla birlikte bir iş insanı vizesi konumunda olduğundan da dolayı bu güzel ülkede yatırım yapmak isteyen kişilerin işini kolaylaştırmaktadır.

İngiltere’de Ankara Antlaşması aracılığı ile yapılacak bir yatırım girişimi mevcut otoriteler tarafından basit bir vize başvurusuna kıyasla çok daha ciddiye alınacaktır. Çünkü bu antlaşma iki ülkenin aralarında uzun yıllardır uyguladığı bir antlaşmadır. İngiltere’nin köklerine işlemiş gelenekçilik göz önüne alındığında Ankara Antlaşması ile birlikte yapılacak bir yatırım girişiminin neden daha ciddiye alınacağı anlaşılacaktır.

Ankara Antlaşması dışında alınacak sıradan bir yatırımcı vizesi sizi çok daha zorlu ve maliyetli bir sürecin içerisine sokacaktır çünkü İngiltere’de yatırımcı vizesi en az 2 milyon sterlin tutarında yatırım yapanlara verilmektedir. Ve bunun için İngiltere’de yılda 6 ay ikamet etme şartı aranmaktadır. Ankara Antlaşması’nın ekonomik açıdan çok daha makul olanaklarına kıyasla İngiltere’de sadece bir yatırımcı vizesi almak pek de mantıklı bir hareket değildir.

Ankara Antlaşması vizesi aracılığı ile alınacak bir vize sonrasında yapılacak bir yatırımcılık girişimi dökümantasyon açısından klasik yatırımcı vizesine kıyasla daha detaylı olsa da bahsettiğimiz üzere sizi pek çok maddi külfetten kurtaracak ve yatırımınızın güçlülüğü için kullanabileceğiniz maddi imkanları elinizde tutmanızı sağlayacaktır. Bir iş insanı vizesinin çok daha avantajlı bir hali olarak yorumlanabilecek Ankara Antlaşması vizesi bu sebepten dolayı daha az masraf ile daha fazla kâr hedefleyen yatırımcıların ilk seçeneğidir.

İngiltere’ye profesyonel ve çözüm odaklı bir şekilde gitmek ve daha detaylı bilgi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.