BLOG

İngiltere'den Kolay Şekilde Nasıl Vize Alabilirim?

A -A +
İngiltere'den Kolay Şekilde Nasıl Vize Alabilirim?

İngiltere; Birleşik Krallık'ı meydana getiren ülkelerin en büyüğüdür. Siyasi ve ekonomik anlamda Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biridir. Schengen prosedürlerinden ayrı tutulan İngiltere vizesi oldukça titiz detaylar barındıran bir izin belgesidir. Eğer siz de ülkeyi ziyaret etmek istiyor ancak aklınıza "İngiltere'den kolay nasıl vize alabilirim?" sorusu takılıyorsa, yazımızı dikaktlice okumanızda fayda var.

İngiltere Vizesi Almak Zor Bir Süreç midir?

İngiltere vize işlemleri çok titiz ve karmaşık prosedürlere tabidir. Bu nedenle İngiltere, dünyada en zor vize veren ülkelerden biri olarak kabul edilmektedir. Yeşil pasaport sahibi vatandaşlarımıza da vize uygulaması, bunun bir örneği olarak görülebilir. Ancak buna rağmen endişelenmenize gerek yoktur, ilgili yeterlilikleri doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde vizenizin reddedilmesi için herhangi bir neden olmayacaktır. İngiltere vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri, maddi durumunuzu detaylı bir şekilde belgelemek olacaktır. Yüksek meblağların bulunması vize başvurunuzda oluşacak kanı açısından avantaj teşkil etse de ani ve kaynağı bilinmeyen para girişlerini açıklamanız beklenebilir. Dürüstlük ve şeffaflık, vize başvurularının olumlu sonuçlanmasında çok etkilidir.

İngiltere vize işlemleri, İngiltere Konsolosluğu yerine konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru kurumu aracılığıyla gerçekleştirilir. İngiltere vizesi başvuru formları da çevrimiçi doldurulan çok detaylı formlar olup süreç hakkında bilgi sahibi olan kişilerce ve profesyonel bir anlayışla doldurulması büyük önem taşır.

Peki Hangi Belgeler Hazırlanmalıdır?

Sizden istenen evraklar ve belgeler seyahat amacınıza göre değişkenlik göstermektedir. İngiltere vizesi alırken ilk olarak hazırladığınız evraklarınız kontrol edilerek, online sistem üzerinden başvuru formunuz doldurulmaktadır. Başvuru formu tamamen İngilizce olup, doğru bilgilerle eksiksiz doldurulması gereklidir. Başvuru formunun doldurulmasının ardından evraklarınızı şahsen teslim etmeniz ve parmak izi vermek için gelmeniz gerekmektedir. Parmak izi vereceğiniz süreç sırasında profesyonel ekibimiz sizlere destek vermektedir. İşlemler parmak izinden sonra tamamlanmaktadır. Vizenizin sonuçlanması yaklaşık olarak 15 iş günü sürmektedir. Pasaportunuz iade edildiğinde de aynı şekilde tarafımızca teslim alınmakta ve sizlere ulaştırılmaktadır.

İngiltere vizesine dair daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.