BLOG

İngiltere'nin Kaliteli Eğitim Sistemi ile Tanışmak İster Misiniz: İngiltere Eğitim Vizesi

A -A +
İngiltere'nin Kaliteli Eğitim Sistemi ile Tanışmak İster Misiniz: İngiltere Eğitim Vizesi

Birleşik Krallık bölgesinin en gözde ülkesi olan İngiltere, Avrupa'nın en önemli yerlerinden biridir. Ülke, kendine özgü tarihi, mimarisi, sanatı ve yaşayış şekilleri ile bugün pek çok turistin ziyaret ettiği yerler arasında başı çekmektedir. Ancak İngiltere sadece turistik açıdan önemli bir ülke değildir. Dünyanın en kaliteli üniversitelerine ve dil okullarına ev sahipliği yapması ile bilinen ülke, yurt dışı eğitimi konusunda bir dünya markasıdır. İngiltere'nin kaliteli eğitim sistemi ile tanışmak ve İngiltere eğitim vizesi almak için yazımızı dikkatlice okumanızda fayda var.

İngiltere Eğitim Vizesi Hakkında Detaylı Bilgiler

Diyelim ki İngiltere’ye dil eğitimi ya da üniversite eğitimi almaya gideceksiniz. Ülkeye gidebilmek için uzun süreli eğitim vizesi denen bir vize türüne başvurmanız gerekecektir. Eğitim vizesi başvurusu oldukça ayrıntılı bir süreç olup dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olacaktır. İngiltere eğitim vizesi başvurunuzda dikkat etmeniz gereken ilk konu, başvuru yapacağınız eğitim kategorisine karar vermek olacaktır. Uzun süreli eğitim için TIER 4 vizesi almanız gerekecektir. Bu vize türü size belirli bir ölçüde çalışma hakkı da tanıyacaktır. Dolayısıyla son derece önemli bir vizedir. Üniversite eğitimi almak ya da dil kursuna gitmeyi isteyip 6 aydan uzun süre kalacaklar bu vize türüne başvurabilir. İkinci önemli konu, "bloke hesap" ayrıntısıdır. İngiltere Konsolosluğu, ülkede kalacağınız süre boyunca temel masraflarınızı karşılayabilecek bir meblağı hesabınızda görmek isteyecektir. Bu meblağın başvurudan en az bir ay önce yatırılması gerekmektedir. Üçüncü olarak, 6-8 aylık kurslarda okul kayıt belgesi kabul edilirken 1 yılı aşkın sürelerde onaylı davetiye koduna ihtiyacınız olacaktır.

Peki Başvurum Ne Zaman Sonuçlanır?

Yukarıda bahsettiğimiz onaylı davetiye kodu Yabancılar Şubesi tarafından onaylanacak olup başvuru formunda talep edilmektedir. Daha sonra ilgili evraklar gerektiği şekilde teslim edildikten sonra başvurunuz 3 hafta içinde sonuçlanacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken bir noktaların başında evraklarınızın eksiksiz ve hatasız bir şekilde İngiliz Konsolosluğu'na verilmesi durumudur. Aksi taktirde İngiltere eğitim vizeniz olumsuz sonuç verebilmektedir.

Bu tarz durumların önüne geçmek ve maddi-manevi herhangi bir kayıp yaşamamak adına her türlü vize işlemleriniz için profesyonel bir yardım almanız gerekmektedir. Bu durum vize reddi süreciniz için de geçerlidir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşerek ihtiyacınız olan desteği alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.