BLOG

İngiltere'ye Gitmişken Ücretsiz ve Vizesiz İrlanda'yı Ziyaret Etmek İster misiniz?

A -A +
İngiltere'ye Gitmişken Ücretsiz ve Vizesiz İrlanda'yı Ziyaret Etmek İster misiniz?

İngiltere'ye gitmişken ücretsiz ve vizesiz İrlanda'yı da ziyaret etmek ister miydiniz? Eğer İrlanda'ya Birleşik Krallık üzerinden geçmek isterseniz, 180 gün ikametli C tipi vizenizle önce Birleşik Krallık'a giriş yapıp, ardından İrlanda'ya geçiş yapmanız mümkündür. Fakat eğer direkt İngiltere vizesi ile İrlanda'ya seyahat etmek istiyorsanız bu mümkün değildir.

İngiltere Birleşik Krallığı’na seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından diplomatik pasaport sahipleri hariç diğer herkes vize uygulamasına tabi tutulurlar. Diplomatik pasaport sahipleri ise 180 günde 90 günlük bir muafiyete sahiptirler. İngiltere üzerinden diğer ülkelere seyahat edecekler ise transit vize başvurusu yapmaları gerekir. Ancak 24 saati aşmayacak geçişlerinizde transit vize almanıza gerek kalmaz.

İngiltere Vizesi Hakkında Önemli Detaylar

Schengen vizesi protokolünden ayrı tutulan İngiltere vizesi; İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat etmek isteyen kişilerin ülkelere giriş yapabilmesi için almaları gereken bir vizedir. İngiltere vizesi ile İrlanda Cumhuriyeti'ne giriş yapılamamakta olup ilk önce İngiltere sınırları içerisine seyahat edilmesi takdirde geçiş yapılmasına izin verilmektedir. Kısaca, İngiltere’nin de dahil olduğu bir Avrupa seyahati planlıyorsanız, bunun en temiz yolu hem Schengen hem İngiltere vizesi almaktır.

İngiltere vizesine başvururken dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri; maddi durumunuzu doğru bir şekilde belgelendirmek olacaktır. Hesabınızda göstereceğiniz paranın kaynağının belli olmaması sorun çıkarabilmektedir. Tapu, ruhsat gibi gayrimenkuller belgelenerek başvuruda sunulabilir. Vize başvuru dilekçesinde seyahat amacınız, kalacağınız süre, konaklamanız gibi ayrıntıları net şekilde ve doğru bir dille anlatmanız gerekmektedir.

Ne Gibi Evraklar Gereklidir?

İngiltere vize başvurunuzda sunmanız gereken evraklar çalışma durumunuza ve seyahat tipinize göre değişiklik gösterir. Gelir durumunuzu belgeleyen evraklar, pasaport, her başvuruda istenen parmak izi, biyometrik fotoğraf, vukuatlı nüfus cüzdanı gibi belgeler standart belgelerdir. Çalışma durumunuza göre değişen belgeler ise; öğrenciler için öğrencilik durumunu gösteren belge ve sponsorun maddi durumunu gösteren belge, kamu görevlileri için SGK dökümü ve görevlendirilme yazısı, özel sektör çalışanları için şirketin ticari sicil kaydı, vergi levhası, maaş bordrosu ve izin belgesi, emekliler için emeklilik belgesi ve maaş bordrosu gibi evrakların sunulması gerekmektedir.

İngiltere ve İrlanda vizesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.