BLOG

Interrail için Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Interrail için Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

“Interrail yapmak,” özellikle üniversite öğrencileri arasında son derece popüler bir tatil planı olup çoğu gencin hayallerini süslemektedir. Gençler arasında bu kadar popüler olmasının önemli nedenleri arasında şüphesiz yüksek hareket kabiliyeti ve kısa bir süre içinde pek çok şehir görme, macera yaşama olanağı tanıması sayılabilir. Normal şartlar altında hiçbir şirket çalışanına 30 gün kadar izin vermeyeceği için, daha çok öğrenciler ve çalışmayanlar tarafından tercih edilmesi de uzun süreli bir seyahat türü olmasıyla açıklanabilir. Bu heyecanlı yolculuk için bütçeniz hazırsa, yapmanız gereken en önemli şey seyahatiniz için vize almak olacaktır.

Yeri gelmişken söyleyelim, “Interrail vizesi” diye bir vize türü yoktur. Yani ihtiyaç duyacağınız, seyahatiniz boyunca geçerli olacak bir Schengen vizesi almaktır. Bunun için de belirli belgeleri ilgili konsolosluğa sunmak durumunda kalacaksınız. Eğer çalışmıyorsanız, çalışmayanlar için Schengen prosedürlerine tabi olacağınız için duruma göre sponsor göstermeniz gerekebilir.

Çalışmıyor olmanız, vize almanız için bir engel teşkil etmez. Burada en önemli nokta, konsolosluğun sizin kendi ülkenize geri döneceğinize inanmasıdır. Evraklarınız tamsa, geri döneceğinize ikna ettiğiniz takdirde vize almada herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Bunun için bir dilekçe yazmanız gerekecektir. Seyahat rotanızı, giriş-çıkış yapacağınız tarihleri açık ve net bir şekilde açıklayan dilekçeyi vize evraklarınıza ekleyin. Şehirleri ayrı ayrı belirtmenize gerek yoktur, ülkeleri ve ne kadar kalacağınızı anlatmanız yeterlidir.

İkinci bir dilekçede ise neden çalışmadığınızı gerekçeleriyle birlikte anlatmalısınız. İstifa ettiyseniz, şöyle bir dilekçe yazabilirsiniz:

“A-B tarihlerinde gerçekleştireceğim Interrail seyahati için çalıştığım şirketten C tarihinde istifa etmiş bulunuyorum. Bunun kanıtını banka hesap hareketlerimde “maaş ödemesi” açıklamasıyla görebilirsiniz.”

Elbette bu metni daha fazla ayrıntıyla zenginleştirmek lehinize olacaktır.

Öğrenciyseniz, ilgili dilekçeyi sponsorunuz yazmalıdır.

Vize İçin Hangi Ülkeye Başvurmalıyım?

Interrail seyahati tüm Avrupa’yı kapsadığı için, hangi ülkede en uzun süre geçirecekseniz o ülkeye başvurmak daha akıllıca bir karar olabilir. Zira yazacağınız dilekçede hangi ülkede ne kadar kalacağınız açıkça görülecektir.

Bir örnekle açıklayalım: Vizenizi Almanya’dan aldınız ve Avusturya’ya girmek istiyorsunuz, pasaport görevlisi neden Avusturya’ya girmek istediğinizi sorabilir. Bu durumda Interrail seyahati yaptığınızı ve Almanya’da daha uzun süre kalacağınızı belirttiğiniz takdirde sorun yaşama ihtimaliniz düşüktür.

Dikkat Edilecek Birkaç Nokta

Otel-hostel rezervasyonlarınızı çıktı alarak evraklarınız arasına eklemelisiniz. Rezervasyonlarınız her günü kapsamalı, boşluk olmamalıdır. Rezervasyonlarınız, beyan edeceğiniz banka birikiminize uygun olmalı, uydurulmuş izlenimini uyandırmamalıdır. İkincisi, trenle seyahat edeceğiniz için gezi rotanızı Bükreş veya Sofya’da bitecek şekilde göstermeniz faydalı olacaktır. Dilekçenizde buradan Türkiye’ye döneceğinizi belirtmelisiniz. Üçüncüsü, seyahatiniz süresince her gün için 50 € ve genel seyahatiniz için 500 € kadar bir meblağı gitmeden önce banka hesabınızda bulundurarak beyan etmeniz gerekecektir. Çok düşük bir meblağ gösterirseniz başvurunuz tehlikeye girebilir.

Son olarak, Interrail seyahatinizde uzun süreli Schengen vizesi alabilmek için yetkili ve profesyonel bir acente ile çalışmak her şeyden önce sizin yararınıza olacaktır. Reddedilen başvurularda geri ödeme yapmayan konsolosluklar, Schengen prosedürlerinin karmaşıklığından dolayı profesyonel danışmanlık yardımı almayı teşvik etmektedir. Bu hususta Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’na güvenebilirsiniz. Bizi tercih ettiğiniz takdirde, tecrübeli ve uzman danışmanlarımız Schengen vizenizi sorun yaşamadan almanız için sürecin her noktasında sizin yanınızda olacak, ilgili bilgileri paylaşacaktır. Schengen vize başvurunuzu hemen yapmak için bizimle iletişime geçin

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.