BLOG

İrlanda Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
İrlanda Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

Britanya adasının komşusu ve İngilizcenin en yoğun konuşulduğu ülkelerden biri olan İrlanda, ulusal eğitim politikası gereği yabancı dil eğitimine büyük önem vermekte olup dünyanın en kaliteli dil okullarına ev sahipliği yapmaktadır. Buna bir de İrlanda’nın muhteşem doğası, yemyeşil ormanları, kırları, nehirleri ve sahilleri, sıcak ve samimi kültürü ile Keltlere uzanan zengin ve iyi korunmuş tarihi eklendiğinde, yurtdışında yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için harika bir tercih haline gelir.

İrlanda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uyguladığı için uzun veya kısa süreli dil kurslarına katılmak istediğiniz takdirde İrlanda dil okulu vizesi için başvuru yapmanız gerekecektir. Bu vizeler, kısa süreli (C tipi) ve uzun süreli (D tipi) vizeleri kapsamaktadır. Burada belirleyici süre 90 gündür. 90 günden kısa süreli dil kursları için yapılan başvurular C tipi, 90 günden uzun süreli dil eğitimi için yapılan başvurular ise D tipi vize kategorisinde değerlendirilmektedir.

İrlanda dil kursu vizesi için yapılan başvurular, İrlanda Konsolosluğu’na iletilmektedir. Bu başvuru kapsamında, almak istediğiniz dil eğitimi ve çalışma-gelir durumunuza bağlı olarak belirli belgeleri hazırlamanız talep edilir. Bu belgeler şu şekilde sıralanabilir:

1.    Pasaport: Pasaportunuz, dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay (kısa süreli dil kursları) veya 12 ay (uzun süreli dil kursları) geçerli olmalıdır.

2.    Özel Sağlık Sigortası: İrlanda seyahatinizin tamamını kapsayan, en az 30.000 € teminatlı bir seyahat sağlık sigortası yaptırmalısınız.

3.    Özgeçmiş: Özgeçmişiniz, başvurunuzun değerlendirilmesinde kritik önem taşır. Aldığınız eğitim, çalışma tecrübeniz, başarılarınız gibi hayatınızın mühim aşamalarını bu belgede açıklayabilirsiniz. Ayrıca, daha önce İngiltere vize başvurunuz reddedildiyse bunu da açıklamanız talep edilmektedir.

4.    Dil okulu kabul belgesi: En az 15 saatlik dil okulu ücretini ödediğiniz ve kabul edildiğinize dair belge başvuru dosyanıza eklenmelidir. Dil kursunun fiyatının 10.000 €’yu geçtiği durumlarda ise vize başvuru esnasında 10.000 €’luk kısmın ödenmesi yeterlidir.

5.    İrlanda’daki yakınlarınızı gösteren belge: Varsa İrlanda’da veya diğer AB ülkelerinde yasal olarak ikamet eden aile bireyleri ve akrabalarınızın kimlik ve irtibat bilgileri eklenmelidir.

6.    Çalışma/izin belgeleri: Eğer çalışıyorsanız, çalıştığınız yerden alacağınız izin belgeniz; öğrenciyseniz öğrenci belgeniz başvuru dosyanıza eklenmelidir.

7.    Gelir belgeleri: Gelir durumunuzu gösteren maaş bordrosu, son 3 aylık hesap dökümü, adınıza kayıtlı tapu-ruhsat gibi belgeler başvurunuzun değerlendirilme sürecinde büyük önem taşır. Eğer çalışmıyorsanız ve masraflarınızı karşılayacak bir sponsor gösterecekseniz, bu belgeler sponsorunuza göre hazırlanmalıdır.

Yukarıdaki belgelerin doğru ve eksiksiz bilgilerle hazırlanıp uygun bir formatta teslim edilmesi, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasında belirleyicidir. Zira reddedilen başvuruların önemli bir kısmı eksik-hatalı evrak nedeniyle reddedilmektedir. Bu bakımdan, İrlanda dil okulu vizesi başvurularınızda profesyonel destek almanız en başta sizin yararınıza olacaktır.

İrlanda dil okulu vizenizi tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Uzman danışmanlarımız süreçte ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, motivasyon mektubu, dilekçe, davetiye gibi konularda danışmanlık sağlayacak, işlemleri sizin adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. İrlanda dil okulu vize başvuruları genellikle 5-7 hafta zarfında sonuçlandığı için başvurunuzu en az 7 hafta önceden başlatmanız önemlidir. İrlanda vizesi hakkında tüm merak ettikleriniz için Ankara veya İzmir ofislerimizle irtibata geçerek tecrübeli danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.